duminică, 30 august 2009

Cana mea de cafea


Desi am foarte multe cani si cesti in colectie nu ma lasa inima sa le folosesc. In momentul de fata folosesc cana din imagine. Binenteles ca are un pic de violet :))
Voi din ce va beti cafeaua?

Din colectiile altora

sâmbătă, 29 august 2009

Funky business forever

Saptamana acesta am inceput sa citesc o carte care m-a uns pe suflet: "Funky business forever", o carte extraodinara, scrisa de doi profesori suedezi de economie (Kjell Nordstrom si Jonas Ridderstrale). Citisem anul trecut inca doua carti scrise de aceiasi autori dar acesta m-a impresionat in mod deosebit.
Va citez un fragment:
"Unii oameni isi risca viata incercand sa creeze ceva nou si diferit. Isus, marele inovator al valorilor, si-a asumat riscuri si a fost rastignit pe cruce. In vremea noastra, Nelson Mandela a facut la fel si a ajuns la un pas de moarte. Alfred Nobel a riscat si a murit in singuratate. Van Gogh a riscat si el, contemporanii l-au ridiculizat si s-a sinucis. Pentru fiecare Bill Gates sau Michael Dell sau orice explorator faimos cu gustul riscului, exista alte mii si mii care au incercat si au esuat, care si-au pierdut familiile, prietenii, averile, demnitatea si uneori, au platit chiar cu viata. S-ar cuveni, asadar, sa le aducem un omagiu tuturor acestor eroi dati uitarii, care au incercat si nu au reusit. Sa le multumim, pentru ca mecanismul cel mai profund al progresului uman se numeste esec. Daca n-ar fi fost ei, nebunii care au incercat imposibilul - inc-o data si-inc-o data -, am trai si acum in pesteri"
Secretul lor: “Ca sa avem succes, trebuie sa incetam sa mai fim dati naibii de normali”

Cani haioase

duminică, 23 august 2009

Mona Lisa si cana

"Celebra "Mona Lisa" a fost în pericol de a fi distrusă. O rusoaică, supărată că nu i s-a acordat cetăţenia franceză, a aruncat spre valorosul tablou o cană din ceramică.

Incidentul a avut loc în urmă cu o săptămână, iar femeia a fost arestată imediat.

Din fericire, opera lui Leonardo da Vinci nu a suferit nicio pagubă, întrucât cana s-a spart în momentul în care a lovit ecranul antiglonţ, care protejează tabloul.

"Mona Lisa" este una dintre cele mai valoroase lucrări expuse la muzeul Luvru."
(Antena3)

De cand am citit stirea acesta ma tot intreb daca si cana facea parte dintr-o colectie :))

Danemarca

Daca tot am pomenit ieri despre Danemarca daca va intereseaza aici gasiti un "ghid de folosire". Mie mi-a placut! Felicitari Alex!

sâmbătă, 22 august 2009

Imaginea Romaniei

Acum ceva timp am intrat intr-un magazin "artizanat" pentru a cumpara ceva specific romanesc. Am gasit cateceva dar am descoperit ca aceste magazine sunt incarcate cu multe alte lucruri care nu au comun cu imaginea Romaniei: portelan italienesc, haine lucrate in sistem lohn pentru nemti, etc.
Binenteles ca am cumparat si cateva canute care nu ne reprezinta cu nimic pe noi romanii:

Cateva floricele si o sforicica cu tricolorul cam asta este imaginea Romaniei. Ar trebui sa ii dea de gandit stimabilei de la turism sau probabil nu am inteles eu ca imaginea noastra sta in pixuri si brichete de 120.000 euro.(vezi articol Adevarul)
Ca sa fac o paralela va prezint o canuta adusa din Danemarca, cea mai mica tara dintre tarile scandinavice.

Uleiul de masline


Deoarece eram datoare cu un raspuns pentru Ana-Maria, azi o sa va spun cateva cuvinte despre uleiul de masline.
O istorie interesanta a maslinului puteti gasi aici.
Este un ulei bogat in antioxidanti si vitamine; este folosit in alimentatie, ca si medicament si in cosmetica
Mie personal nu imi place cu toate ca ar trebui sa il folosesc pentru problemele biliare, mi se pare mult prea gras si cu un miros ciudat.
Este un ulei foarte stabil si nu rancezeste repede; poate fi stocat fara refrigerare aproape un an. Uleiul se face din pulpa si intalnim calitati diferite: extra virgin, virgin si pur. Cel extra virgin este obtinut din prima presare, in timp ce uleiul virgin provine de la a doua presare si este, in mod normal mai usor si mai putin aromat.
Extern uleiul de masline este ideal pentru tenul matur si uscat.
Mare atentie uleiul de masline este cel mai frecvent falsificat ulei.

vineri, 21 august 2009

O seara perfecta cu o baie buna!

Va propun o baie perfecta pentru serile cand nu aveti nimic de facut: folositi un amestec de 6-7 picaturi din urmatoarele uleiuri esentiale sau doar unul din ele - lavanda, melisa (roinita), musetel, neroli, salvie. Picaturile de ulei esential le combinati cu ulei de masline sau ulei de sambure de strugure si le turnati in apa fierbinte. Nu depasiti mai mult de 15 minute in cada.
Lavanda - linisteste sistemul nervos
Roinita - are efect placut si regenerant asupra psihicului
Musetel - va elibereaza de stresul zilnic
Neroli - aroma sa are un efect puternic relaxant
Salvie - are efect de incalzire si este deosebit de relaxanta

Somn usor!

joi, 20 august 2009

Mihaela Radulescu este din nou la "moda"

Se pare ca pentru multe persoane cosmeticele eco sunt la moda. Mihaela Radulescu s-a gandit ca numai produse cosmetice eco nu promovase:
"Dupa ce a renuntat la emisiunea "Duminica in familie", Mihaela nu planuieste sa stea acasa. Diva este implicata in mai multe proiecte si planuieste lansarea unei linii de cosmetice ecologice care ii poarta numele.

"Nu sunt somera, am renuntat doar la emisiune. Am o firma de productie, am o agentie de turism, scriu la "Jurnalul National" si la "Elle", vand o carte si o lansez pe a doua, lansez o linie personala de cosmetice... Nu am nicio legatura cu somajul, dimpotriva", a explicat Mihaela pentru Ziarul ring.


Cosmeticele "Mihaela Radulescu", fabricate in Danemarca, nu contin parabeni si nici alte substante nocive pentru ten. Imaginea produselor cosmetice barbatesti va fi Adrian Mutu. Linia de produse urmeaza sa se dezvolte treptat prin lansarea de farduri, creme si a unui parfum.

Primul produs lansat cu numele vedetei va fi o periuta pentru sprancene. "Pasta coloranta nu curge pe la capatul acelor, ci printre ele, astfel incat nu murdareste pielea de sub sprancene, ci doar coloreaza firele de par. Rezultatul este senzational", a adaugat Mihaela.

Pe langa afacerea cu cosmetice, mama lui Ayan va crea si haine pentru baietei pe care le va vinde in magazinul "Picioru' gras", deschis in Constanta cu ajutorul financiar al lui Elan"
articol preluat de pe http://timp-liber.acasa.ro

marți, 18 august 2009

Galbelene


Una din prietenele mele foloseste obisnuita crema de galbenele ca si contur de ochi. Am observat o imbunatatire remarcabila numai dupa o saptamana. Ce am aflat despre crema cu galbenele:"are efecte deosebite in tonificarea si imbunatatirea aspectului general al pielii si se recomanda in special pentru pielea sensibila. Principiile active din galbenele stimuleaza circulatia sangelui la nivelul tesuturilor determinand o regenere mai rapida a acestora"
Mie mi se pare foarte grasa pentru tenul meu. Voi ce crema folositi pentru contur de ochi?

joi, 13 august 2009

Ingrijire ten gras

Deoarece Adela m-a intrebat ce uleiuri ar putea folosi pentru tenul gras m-am gandit sa deschid un post cu tema aceasta. Toate produsele folosite sunt testate doarece si eu am tenul gras si va povestesc din proprie experienta.
Draga Adela, nu sunt o cunoscatoare dar am ajuns sa cunosc cate ceva despre produsele cosmetice, in special despre cele cu ingrediente naturale, deoarece prin natura meseriei a trebuit sa ma documentez.
In momentul de fata folosesc pentru demachiere uleiul presat la rece de jojoba. Este recomadat tuturor tipurilor de ten si dupa cum spuneam intr-un post anterior este ideal pentru zona din jurul ochilor deoarece nu irita. Umezesc o discheta cu putina apa si adaug cateva picaturi de ulei. Curata foarte bine.
Ca si lotiune tonica acum pe timp de vara folosesc o apa de fata care are in compozitie ulei din arbore de ceai, lavanda, geranium si lamaie. Aceste uleiuri esentiale sunt recomadate pentru tenul gras. Uleiul din arbore de ceai echilibreaza productia de sebum, previne aparitia petelor si are proprietati antibacteriene.
De multe ori amestec in uleiul de jojoba cateva picaturi de ulei esential de lamaie pentru disparitia petelor de soare.
Cremele care le folosesc sunt pe baza de ulei de trandafir, creme recomadatate pentru tenul matur. Azi mi-am cumparat o crema antirid care are extract de catina. O sa va povestesc despre ea peste cateva zile.
De doua ori pe saptamana folosesc un peeling care are in compozitie granule cu ulei de jojoba.
Masca cu argila este singura care o folosesc acasa. Ea absoarbe rapid sebumul si astfel inlatura toate celelalte probleme legate de tenurile grase cum ar fi porii dilatati, cosurile si luciul inestetic al fetei.
Am uitat sa va spun despre crema de ochi, este tot cu ulei de petale de trandafir dar are in compozitie si extract de nalba.
De o saptamana folosesc in jurul ochilor o crema recomadata celor care sufera arsuri deci reface epiderma. Este extraordinara dar miroase groaznic: are in compozitie ulei de peste. Nu stiu cat o sa mai rezist sa ma dau cu ea. Se numeste Neopreol in cazul in care vreti sa incercati.
Cremele si demachiantele le schimb cam la doua-trei luni. Sunt curioasa si norocul meu este cu nu am o piele sensibila, am incercat si creme scumpe si creme ieftine.
Acum sunt in faza bio :))

marți, 11 august 2009

Ulei din germeni de grau


Intr-un post mai vechi va scriam despre uleiul de jojoba. Azi o sa scriu despre Uleiul din germeni de grau. Toate aceste uleiuri sunt uleiuri de calitate superioara, 100% puritate, obtinute prin presarea la rece a semintelor, miezului de nuca, pulpei fructelor. La producerea lor nu se folosesc procedee chimice si nu se utlizeaza solventi chimici. Reprezinta o sursa bogata de microelemente si vitamine, acizi grasi nesaturati.
Uleiul din germeni de grau are un continut ridicat de vitamina E care este cel mai puternic antioxidant natural, inlocuieste cu succes produsele de origine animala in stimularea regenerarii celulelor. Contine cantitati semnificative de proteine, acizi grasi, carbohidrati, saruri minerale, Vitaminele B1 si B2.
Este utilizat in produse pentru ingrijirea pielii. O concentratie de 0,5 % determina o crestere cu 100 % a regenerarii celulare in numai 3 zile. Aceleasi efecte se obtin in cazul produselor de origine animala la concentratii de 10 ori mai mari. Proteinele continute de ulei in cantitati mari sunt principalele elemente generatoare de tesut si constituie substante de baza ale celulelor tesutului muschilor, parului, unghiilor si pielii.
Indicaţii:
- vitamina E neutralizeaza efectele daunatoare a radicalilor liberi si incetineste procesul de imbatranire a pielii
- recomandat pentru pielea sensibila din jurul ochilor
- protejeaza nervii si musculatura tesutului, oxigenand si favorizand detoxifierea pielii fetei
- tonifica si revitalizeaza, normalizeaza tonusul si restabileste echilibrul epidermei, restructureaza tesutul conjunctiv afectat de trecerea anilor si hraneste pielea
- utilizat ca ulei de masaj este un mijloc natural de marire a dimensiunilor si fermitatii sanilor la femei

Il puteti gasi in magazinele cu produse naturiste sau aici.

premiu


Multumesc
Serginiu pentru premiul acordat - Blogul de aur.

Premiul are urmatoarele reguli:

1. afisarea premiului
2. afisarea linkului celui care a acordat acest premiu
3. oferirea lui la 10 bloggeri
4. informarea bloggerilor prin mesaj

Aşadar, astăzi premiez pe:
1. Adela
2. Ionela
3. Amalia
4. Dan
5. Daniel
6. Mihaela
7. Ana-Maria
8. Amalia
9. Sandy
10. Ina

Felicitari!

joi, 6 august 2009

Pret ulei petale de trandafir - articol

"Cele mai renumite mărci de parfumuri din lume - Nina Ricci, Chanel, Christian Dior, Kenzo, Givenchy şi Gucci - folosesc uleiuri rafinate de trandafiri ca ingrediente principale. De curând ele şi-au îndreptat atenţia spre trandafirii din Bulgaria. Printre cei mai mari producători de uleiuri de trandafiri sunt Bulgaria, Turcia, Maroc, Iran, Franţa şi Italia. Recent, în jur de 60-70% din producţia uleiului de trandafiri este importată de Franţa. În opinia specialiştilor, clima Bulgariei face ca uleiul de trandafiri bulgăresc să fie mult mai mirositor şi să aibă o aromă care ţine mult mai mult timp – aceste lucruri făcându-l mai căutat de producătorii de parfumuri.

Pe piaţa internaţională preţul uleiului de trandafir a crescut constant în ultimii ani, datorită cantităţii de muncă necesară pentru producerea materialului brut. În prezent, costul pentru producerea unui singur kilogram de ulei este de 4.000 de euro. Însă specialiştii de la Institutul de Esenţe de Trandafiri şi de Culturi Medicale situat în faimoasa Vale a Trandafirilor din Bulgaria consideră că datorită cererii crescute de ulei de trandafiri preţurile vor creşte. 

Producerea uleiului de trandafiri este extrem de dificilă. Pentru a produce 1 kg de ulei de trandafiri sunt folosite între 2,5 şi 3 tone de petale de trandafiri. Se foloseşte în principal o anumită specie de trandafiri numită trandafir de Damasc. Din acest motiv preţul uleiului de trandafir este deseori comparat cu cel al aurului. De exemplu, în Bulgaria gramul de ulei de trandafir se vinde cu 10 euro. Petalele pot fi culese numai o perioadă de 20 de zile pe an. Pentru a produce ulei de cea mai bună calitate, culegătorii merg la pe câmp la 5 dimineaţa. Petalele de trandafir sunt culese înainte ca roua să se evapore. După părerea specialiştilor, din trandafirii culeşi în două dimineţi diferite se produc uleiuri cu caracteristici diferite. 

Uleiurile de trandafir nu sunt folosite numai în parfumerie şi cosmetică. Băuturile spirtuoase şi gemurile folosesc şi ele petale de trandafiri. Extractul de ulei de trandafiri mai este folosit şi în medicină pentru tratamentul anumitor boli. 

Recent oamenii de ştiinţă din Statele Unite au descoperit o altă întrebuinţare pentru uleiul de trandafiri – întreţinerea echipamentelor navetelor spaţiale - fiind foarte rezistent la temperatură. Chiar şi cel mai scump parfum existent, „Her Majesty First”, care se vinde in prezent în Spania, conţine ulei de trandafiri. O sticlă de 500 ml de parfum costă 195.000 de euro. O picătură din lichidul de lux conţine esenţă de ulei de trandafiri rezultată din procesarea a cel puţin 170 de trandafiri. Costisitorul parfum este produs de Clive Christian şi necesită un întreg an de procesare" (PROMPT MEDIA)

marți, 4 august 2009

Brancusi

Ma intrebam zilele acestea daca exista suveniruri cu Brancusi. In articolul care l-am citit tocmai am decoperit ca exista dar nu ne putem mandri cu ele:
"Unul dintre fericitele paradoxuri ale „Romaniei europene” este ca, pentru trei parale, ma pot holba in voie la tablouri si sculpturi care, la o licitatie Christie’s, ar valora greutatea mea in aur. Dar tot „Romania europeana” este tara in care o vizita la muzeu ofera nu doar surprize artistice. Poate ca o sa ma injurati, poate ca o sa ma blestemati, dar altundeva nu puteti sa va fotografiati?" continuare

sâmbătă, 1 august 2009

Gaudi in colectia mea :))


Azi am citit despre catedrala neterminata a lui Gaudi, Sagrada Familia, ca va fi terminata cu ajutorul calculatorului. Fundatia care se ocupa de terminarea uneia dintre cele mai importante constructii ale lumii a apelat la programe de calculator pentru a termina mai repede modelele lui Gaudi din ultimii ani de viata.
Tot privind fotografii cu lucrarile lui Gaudi mi-am adus aminte ca cea mai frumoasa ceasca din colectia mea este luata din Barcelona de prietena mea Mihaela si poarta insemnele marelui arhitect, "poetul formelor".
Oare cand vor aparea canute sau cesti cu insemnele marelui nostru Brancusi?