marți, 16 august 2011

Ce nu stiati despre uleiul esential de anason



Uleiul esenţial de anason are un efect asemănător estrogenului, mai puternic decât cel de chimen dulce. Cea mai importantă proprietate a anasonului este cea calmantă, el poate fi folosit chiar şi de epileptici, pentru depăşirea crizelor.
Ca ulei de masaj (5 picături de ulei de anason adăugate la 10 ml de ulei vegetal) se foloseşte pentru calmarea durerilor abdominale, crampelor, spasmelor gastrice, senzaţiei de greţă, cauzată de indigestie (după mese copioase). Calmează durerile menstruale, dacă se masează uşor abdomenul, prin mişcări circulare în sensul acelor de ceas. Datorită efectului de încălzire şi revigorare, este util pentru îndepărtarea tensiunilor din umeri şi ceafă.

În inhalaţii (10 picături de ulei de anason la 1 litru de apă fierbinte) este util împotriva bronşitei cronice, ameliorează tusea, având efect expectorant. Datorită acţiunii sale bronho-dilatatoare, este folosit pentru calmarea crizelor de astm.
În aparatul de aromoterapie are efect calmant, atunci când ne confruntam cu sentimente de frică sau depresie şi ajută la stăpânirea emoţiilor negative.

Uleiul de anason, datorită aromei sale, este considerat “prietenul pescarilor”, deoarece înlătură mirosul uman, atrăgând în acest fel peştii în undiţă.
Se combină foarte bine cu uleiul esenţial de trandafir, lavandă, portocală şi cu celelalte uleiuri picante (ghimbir, piper negru, cuişoare, coriandrul, scorţişoară).
Precauţii – trebuie evitat de persoanele cu tenul sensibil sau cu probleme ale pielii. Nu se utilizează în timpul sarcinii, sau de cei cu boli estrogen-dependente.

gasiti produsul pe www.shop.styx.ro

Like a Virgin!


"Like a Virgin" implineste azi 53 de ani. Sa ii uram "La multi ani!"

marți, 9 august 2011

Fifi stie

Trebuie sa aveti acest blog in lista voastra: Fifi stie

Beneficiile uleiului de macadamia


Macadamia este un arbore originar din Australia. Nucile de macadamia au miezul dulce, foarte placut si sunt din ce in ce mai preciate ca delicatese in gastronomie.
Uleiul este obtinut prin presarea la rece a nucilor si este non gras, patrunde rapid in piele, fiind recomandat pentru folosirea zilnica in ingrijirea pielii si ca baza pentru uleiurile esentiale in aromaterapie.
Ulei de Macadamia este unul dintre uleiurile de plante rare, care includ cantitati mari de acid palmitoleic, care se aseamana sebumului (grasimea produsa in mod natural de pielea omului, pentru protectie). Este un emolient excelent si deosebit de bun pentru tenul uscat si matur, dar si hidratant pentru toate tipurile de piele.
Popularitatea uleiului de nuci de macadamia provine din faptul ca are cea mai mare cantitate de acizi grasi mononesaturaţi dintre toate uleiurile presate la rece folosite in cosmetica.
Concentratia mare (21%) de acid palmitoleic ca si cea de acid oleic (58%) ajuta in lupta prevenirii imbatranirii premature a pielii. Mai mult decat atat, aceasta are un efect revigorant asupra pielii si ajuta la prevenirea bolilor de piele.
Uleiul de macadamia patrunde rapid in piele, o catifeleaza şi reduce aparitia ridurilor fine, atunci când este utilizat in masajul facial.
Datorita efectului regenerant, poate fi folosit cu succes la tratarea cicatricelor, a ranilor minore, calmeaza arsurilor solare, ofera protectie impotriva soarelui si a altor afectiuni ale pielii.
Uleiul de macadamia este potrivit pentru parul uscat, vopsit sau permanent ca si masca de par.

www.shop.styx.ro

marți, 2 august 2011

Ulei esential rozmarin

Sper ca de data acesta sa ma tin de promisiune si sa scriu mai des!
Multe ganduri bune pentru toti prietenii mei virtuali!

Am descoperit beneficiile uleiului de rozmarin si m-am gandit sa vi le impartasesc si voua:

Rozmarin – Rosmarinus officianilis
Vine din latinescul rosmarinus, care inseamna “roza de mare” deoarece se gaseste pe cea mai mare parte a litoralului mediteraneean.
Descriere: rozmarinul este o planta aromatica perena cu frunze verzi-argintii si flori de un albastru pal.
Uleiul esential este obtinut prin distilare cu abur din varfurile inflorite (100 kg de plante furnizeaza aproximativ 1,5 kg de esenta)
Tari de origine: Franta, Spania, Portugalia, Tunisia
Principalele proprietati terapeutice: alagezic, antiseptic, astringent, digestive, diuretic, stimulant, tonic general
Miros: de padure si camforat
Chakra: Este asociat cu chakra celui de-al treilea ochi, facilitand gandirea limpede si intuitia
Caracter: Yang
Intensitate miros: 6
Feng shui: sectorul cunoasterii/autoinstruirii
Ajuta mintea constienta, memoria, concentrarea, regenerarea, centrarea, claritatea; combate pierderile de memorie, dificultati de invatare, dezorientarea, indecizia, incordarea, epuizarea emotional
Organe corespondente: frunte, glanda pituitara, hipotalamus

Atentie:
- persoanele care sufera de tensiune mare, de tulburari epileptice si femeile insarcinate trebuie sa evite uleiul esential de rozmarin
- poate fi iritant pentru pielea sensibila
- fiind foarte stimulator, poate sa pertube somnul

General:
Rozmarinul este cel mai puternic ulei cefalic dovedind stiintific zicala “rozmarinul intareste memoria”. O picatura combinata cu cu doua picaturi de ulei essential de neroli pot fi aplicate la incheietura manii inainte de un examen (neroli calmeaza nervozitatea iar rozmarinul sporeste creativitatea)

Rozmarinul si ienuparul pot fi folosite pentru a opri raspandirea unei boli in casa sau pentru a purifica aerul. (pulverizati si/sau umeziti)

Este tonic hepatic – cateva picaturi in baia de dimineata alunga mahmureala.
Uleiul esential de rozmarin este cel mai indicat pentru cresterea tensiunii corpului si aducerea ei la nivelul normal. El este un ulei tonic si stimulant care contribuie la ameliorarea situatiei persoanelor ce sufera de hipotensiune.

Estetic:
- excelent in masaj, relaxeaza muschii incordati, extenuate, atenuand retentia de fluide si detoxifiind sistemul limfatic
- ajuta la cresterea parului, fiind un bun tonic pentru pielea capului
- previne aparitia matretii
- este folosit in tratamentul celulitei
- este ideal pentru tenul acneic si tenul gras
- reda fermitatea pielii

Psihologic:
- stimuleaza, purifica si protejeaza
- un ajutor in meditatie pastrand limpezimea mentala
- este un protector psihic, un simbol al prieteniei si iubirii (era ars in mod traditional la nunti si inmormantari
- este foarte bun pentru persoanele in convalescenta care vor sa-si redobandeasca intreaga energie
- poate sa determine o deschidere a inimii si sa aduca intelepciunea interioara

Sfaturi:
1. lotiune calmanta aplicata sub forma de frectie, cu rezultate imediate pentru combaterea durerilor articulare, reumatismale si a problemelor provocate de retentia de apa:
- 2 picaturi de ulei esential de rozmarin
- 2 picaturi de ulei esential de pin
- 2 picaturi de ulei esential de rozmarin
- totul se adauga in 5o ml de ulei de migdala dulce
2. pentru refacerea pielii obosite: turnati 6 picaturi de ulei esential de rozmarin in jumatate de pahar cu lapte, diluati cu apa si pulverizati peste fata
3. pentru calmarea oricarui tip de durere, aplicati, sub forma de frectie, un amestec compus din 15 picaturi de ulei esential de rozmarin, 15 picaturi de ulei esential de lavanda si o jumatate de cana de ulei de migdala dulce; pentru calmarea totala a durerii, acest masaj poate fi repetat de 2-3 ori.
4. baie racoritoare (recomandata dimineata)
- 10 picaturi de ulei esential de rozmarin
- 5 picaturi de ulei esential de bergamota
- deoarece uleiurile esentiale nu se dilueaza in apa, trebuie amestecate intr-un solvent natural: ulei preset la rece de germeni de greu, ulei preset la rece de migdala, sampon sau gel dus neutru, lapte
5. baie detoxifianta (recomandata dimineata)
- 5 picaturi de ulei esential de geranium
- 5 picaturi de ulei esential de rozmarin
- 5 picaturi de ulei esential de ienupar
- solvent natural
6. ulei antirid pentru ingrijirea si stralucirea fetei:
- 5 picaturi de ulei esential de rozmarin
- 5 picaturi de ulei esential de musetel
- 20 ml de ulei preset la rece de germeni de grau
- se aplica de doua ori pe zi, punandu-se accentual pe conturul ochilor
7. masca antirid: peste 2 linguri de miere se adauga 3 picaturi de ulei essential de rozmarin si 3 picaturi de picaturi de ulei essential de lemn de trandafir; masca se pastreaza pe fata timp de 5 minute dupa care se clateste cu apa calduta.
8. pentru curatarea unei case noi: pulverizati in aer ulei esential de rozmarin, ienupar, pin, eucalip si salvie; acest amestec va indeparta energia fostilor proprietari sau va inlatura orice urma de energie negativa.
9. un masaj al tamplelor cu ulei essential de rozmarin este ideal pentru persoanele care lesina
10. cea mai buna metoda de recapatare a energiei mentale este utilizarea uleiului essential de rozmarin, prin pulverizarea acestuia in atmosfera.
11. pentru persoanele care doresc sa ramana treze o perioada mai lunga de timp, ca de exemplu, in cazul unui drum lung cu masina, este suficienta palicarea catorva picaturi de ulei esential de rozmarin, menta sau de busuioc pe incheietura mainilor; simpla miscare a acestora pe volan va degaja mirosul ce le va tine treze.
12. tratament revitalizant cu ulei fierbinte pentru hranirea parului si scalpului: 5-10 ml de ulei presat la rece de jojoba se incalzeste, se adauga 3-6 picaturi de ulei esential de rozmarin, se aplica pe par efectuand un masaj energic al pielii capului; se acopera cu o folie apoi cu un prosop uleiul trebuie lasat pe par cel putin 2 ore.