miercuri, 16 decembrie 2015

Uite, vine mos Craciun - Otilia Cazimir

In spiritul Sarbatorilor va dedic o poezie!



Prin nameti, în fapt de seara, 
A plecat catre oras
Mos Craciun c-un iepuras
Înhamat la sanioara.

Drumurile-s troienite, 
Noaptea vine, gerul creste...
Cu urechile ciulite
Iepurasul se grabeste.

Uite-o casa colo-n vale, 
Cu ferestre luminate.
Mosul s-a oprit din cale, 
Cu toiâgu-n poarta bate:

- Buna seara, buna seara!
Iaca, vin cu sanioara
Si cu daruri proaspete.
Bucurosi de oaspete?

- Bucurosi, bucurosi, 
Striga glasuri de copii.
Mosule, de unde vii?
- Iaca, vin din mosi-stramosi, 
Încarcat cu jucarii!

... Noapte rece si albastra.
Ies copiii la fereastra, 
Sa se uite cum coboara, 
Prin troianul urias, 
Mos Craciun c-un iepuras
Înhamat la sanioara... 



Uleiul esential de palmarosa poate estompa cicatricile cauzate de acnee

Palmarosa este o iarba a carei denumire botanica este Cymbopogon Martini. Este o planta salbatica, erbacee verde, iarba de culoare galben pai, cu tulpini subtiri, lungi, cu varfurile terminale inflorite si frunze aromate. Se recolteaza inainte ca florile sa apara si cel mai mare randament este obtinut cand iarba este complet uscata aproximativ la o saptamana dupa ce au fost taiate. Extragerea uleiului esential se face prin distilarea cu vapori a ierbii uscate. Elementele principale constitutive ale acestui ulei sunt: geraniol, acetat de geranyl, dipenten, linalool, limonen si myrcene.

                                       




Acest ulei esential special a devenit rapid un favorit al firmelor de terapie si aromaterapie cu uleiuri esentiale, deoarece are proprietati excelente de ingrijire a pielii si este, de asemenea, folosit pentru a calma rigiditatea si durerile musculare, in timp ce calmeaza mintea, revigoreaza spiritual si limpezeste gandurile. Uleiul esential de palmarosa este un remediu natural pentru pielea uscata si ajuta la regenerarea pielii. 

Beneficiile pentru sanatate ale uleiului esential de palmarosa pot fi atribuite proprietatilor sale cum ar fi cele antiseptice, antivirale, bactericide, citofilactice, digestive, fevrile si de hidratare.

Deoarece uleiul de palmarosa are un miros asemanator trandafirului, acesta este adesea folosit de catre comerciantii cu amanuntul care nu au scrupule, pentru a contraface uleiul esential de trandafir. 


Utilizari in cosmetica

Uleiul esential de palmarosa este un valoros ulei de ingrijire a pielii deoarece este un ulei hidratant si stimulant, ajuta la restabilirea echilibrului secretiei de sebum, mentine pielea supla si elastica, este valoros pentru pielea afectata de acnee, dermatita, prevenind cicatricile, intinerind si regenerand pielea, precum si la combaterea infectiilor minore ale pielii. Dupa spusele Robertei Wilson: „aplicat regulat, poate estompa cicatricile cauzate de acnee”.

Palmarosa este unul dintre acele uleiuri esentiale, care functioneaza excelent pentru combaterea ridurilor si intinerirea pielii deaorece la nivel celular el ajuta la formarea de tesut nou. Ca si lavanda si neroli, palmarosa stimuleaza regenerarea celulara. Utilizarea sa in tratamente ale pielii este sporita datorita faptului ca este foarte antiseptic, ceea ce il face util pentru multe infectii minore ale pielii. 

Uleiul de palmarosa nu are contraindicatii cunoscute si este considerat un ulei esential non-toxic, non-iritant si non-sensibilizant.

Atunci cand este utilizat in aromoterapie, relaxeaza muschii si nervii, lupta impotriva depresiei, oboselii, anxietatii, furiei si nervozitatii si are un efect inaltator asupra mintii. Are un efect calmant asupra emotiilor. De asemenea, se spune ca este capabil sa reimprospateze si sa clarifice mintea. La nivel emotional, aroma sa asemanatoare trandafirului, calmeaza agitatia si anxietatea, tensiunea si epuizarea. Aromaterapeutii adora palmarosa pentru proprietatile sale de hidratare a pielii si pentru parfumul ei floral calmant. 













sâmbătă, 12 decembrie 2015

Abundenta si prosperitate – mix uleiuri esentiale

foto: http://www.huffingtonpost.com/
“Banii, in esenta lor sunt energie – care poate fi atrasa sau respinsa” – Randy Gage
Toti avem probleme cu abundenta, nu neaparat cea financiara, si nu reusim sa intelegem ca noi o creem. Am citit un articol interesant pe care vreau sa il impart si cu voi. Il gasiti aici, si inspirata de el am creat si un amestec special de uleiuri esentiale "Abundenta si prosperitate"


Amestecul special de uleiuri esentiale "Abundenta si prosperitate" creste frecventa campului energetic, stimuleaza legea atractiei, intensificand energia abundentei. Impreuna toate ingredientele au o vibratie inalta si stimuleaza legea atractiei, energia si frecventa prosperitatii. Cand mirosi amestecul creierul tau proiecteaza ganduri de prosperitate in univers.


Ne elibereaza de sentimentul de frica si de constiinta saraciei. Este un ulei excelent pentru cei care se ingrijoreaza pentru bani si ii ajuta sa treaca la o constiinta de bunastare. Deschide chakra bazala si cea a inimii.

Sa va fie de folos!
Comenzi la valentina.nistor@gmail.com

luni, 7 decembrie 2015

Picturi pe pereti

"Stiati ca? Peretii din camerele copiilor sunt cel mai des pictati. Personajele preferate din filme de desene animate, compozitii cu mesaje educative ca litere, cifre si note muzicale care prind viata in acest context, elemente reconfortante din natura, toate pot fi aici utilizate pentru crearea unei atmosfere propice dezvoltarii armonioase si echilibrate a copilului. Imaginatia este partea cea mai stimulata in astfel de cazuri, aceste elemente putand provoca incursiuni neasteptate in lumi de basm."
continuarea aici



Va propun o calatorie pe pagina Elizei, pentru a vedea ce minunatii face. Este indragostita de desenele animate de aceea gasiti foarte multe picturi pentru copii si nu numai. Eliza este pasionata de pictura pe pereti si poate realiza orice va trece prin cap. 





duminică, 6 decembrie 2015

Mos Nicolae



Va doresc ca aceasta perioada sa va aduca multe zambete frumoase de la oamenii din jurul vostru si sa puteti impartasi tot ce aveti mai tu mai bun cu ei.
Lumina in suflete si multa sanatate. La multi ani!

joi, 3 decembrie 2015

Zodiile si uleiurile esentiale

Uleiurile esentiale sunt substante aromatice derivate din plante. Ele sunt de 75-100 ori  mai puternice decat ierburile usacate. Distilare la abur este metoda cea mai comuna de extractie. Uleiurile pot fi extrase din flori, frunze, fructe, seminte, radacini sau rasina. Unele uleiuri necesita mai multa materie prima decat altele. De exemplu, este nevoie de 3-4 tone petale de trandafiri pentru a obtine 1kg de ulei, in timp ce pentru uleiul esential de rozmarin este nevoie de 100 kg de plante. De aici provine si diferenta de pret intre uleiurile esentiale.

De retinut: uleiurile esentiale sunt produse in intregime naturale, de aceea reactia individuala a fiecaruia nu poate fi prevazuta in intregime. Deoarece aromaterapia este o metoda alternativa, in intregime naturala, care se adreseaza atat simtului mirosului, cat si emotiilor si mintii, este important ca pacientii care apeleaza la aceasta metoda sa foloseasca doar acele uleiuri al caror miros il gasesc placut. Chiar si cel mai eficient ulei nu are nici un efect daca pacientul nu ii apreciaza mirosul.

In continuare gasiti cateva recomandari de uleiuri esentiale pentru fiecare zodie in parte:
Berbec
piper negru, tamaie, lamaie, rozmarin, maghiran
Taur
patchouli, trandafir, ylang-ylang, rozmarin, lamaie
Gemeni
busuioc, bergamota, grapefruit, ghimbir, neroli
Rac
ienupar, rozmarin, lavanda, chimen, musetel
Leu
lamaie, rozmarin,  ghimbir, trandafir
Fecioara
ghimbir, lamaie, grapefruit, petitgrain, cimbru
Balanta
busuioc, bergamota, piper negru, tamaie,  melissa
Scorpion
santal, salvie, patchouli, ylang ylang, iasomie
Sagetator
arbore de ceai, eucalipt, geranium, tamaie, rozmarin
Capricorn
eucalipt, arbore de ceai, ghimbir, musetel, patchouli, santal
Varsator
neroli, coriandru, lamaie, menta, trandafir, eucalipt
Pesti
lavanda, santal, patchouli, trandafir



miercuri, 2 decembrie 2015

Un truc simplu ca sa inlaturati oboseala

Busuiocul provine din Asia tropicala si Orientul Mijlociu. Se cultiva in Europa, in special in Franta, Italia, Bulgaria, Ungaria, dar si Egipt. Tufele pot ajunge pana la o inaltime de 5 metri si au flori albe, albastre sau rosii. Exista aproximativ 150 specii diferite de busuioc.
foto www.organicfacts.net

Busuiocul a fost cunoscut si folosit inca din timpuri stravechi. Coronite de busuioc au fost gasite in camerele mortuare din piramidele egiptene.
In Italia busuiocul simbolizeaza iubirea, femeile isi puneau la geam vase cu busuioc pentru a arata ca sunt pregatite pentru o relatie de iubire.
In Asia, planta se aplica direct pe piele pentru a trage veninul de la muscaturile sarpe sau de la intepaturile insectelor. In America de Sud si Africa busuiocul se administra impotriva parazitilor intestinali, iar in China planta era folosita ca remediu pentru problemele cu stomacul. In India, hindusii considerau busuiocul cea mai sacra planta. In medicina ayurvedica se foloseste impotriva muscaturilor de sarpe, la tratarea diferitelor probleme al epielii si ca tonic. In tarile arabe, ceaiul de busuic se foloseste pentru calmarea durerilor menstruale.

Proprietati ulei esential busuioc
Considerat cel mai bun ulei esential pentru cresterea concentrarii, busuiocul are un miros puternic, placut dulce si picant, proaspat. Este recomandat pentru oboseala mentala si pentru dificultatea de a va concentra, deoarece se spune ca limpezeste mintea.

Folosit in aparatul de aromaterapie sau inhalatii uleiul de busuioc are un efect calmant in perioadele de stres si suprasolicitare, reduce tensiunea si epuizarea nervoasa. In plan psihologic stimuleaza flexibilitatea si diplomatia. In tratamentele ayurvedice este considerat un mijloc de curatare a energiilor vechi si trezirea energiilor noi.

Este de mare ajutor pentru a scapa de obiceiuri proaste (tutun si alcool) si elimina mahmureala.
Diluat intr-un ulei presat la rece si folosit ca si ulei de masaj imbunatateste circulatia sangelui, amelioreaza durerea, imbunatateste digestia, ajuta la deschiderea sinusurilor.

Uleiul esential de busuioc este un remediu perfect impotriva caderii parului – aplicati 5-10 picaturi (in functie de lungimea si desimea parului) la radacina firului de par si masati bine.
Este eficient impotriva intepaturilor de insecte, mai ales a viespilor si a tantarilor.

Precautii: persoanele cu pielea sensibila sau uscata nu vor folosi decat uleiul esential diluat intr-o baza (crema, ulei presat la rece). Nepotrivit pentru epileptici si femei insarcinate!

luni, 30 noiembrie 2015

Fata intunecata a ... uleiului de masline!!!

foto: http://soulvegansummit.com
Am primit traducerea unui articol interesant de aici despre cunoscutul ulei de masline. Mare atentie de acum incolo atunci cand vreti sa folositi acest ulei!


Uleiul de masline a jucat un rol remarcabil in cultura mediteraneana de peste 2.000 de ani, fiind iubit de gurmanzii din toata lumea. Cu toate acestea, industria are secretele ei. Business Insider a rezumat fata intunecata a acesteia in 20 de exemple graitoare.



Cea mai mare parte din mult uzitatul „ulei de masline extravirgin original din Italia” nu e ceea ce pretinde eticheta. Cateodata, acesta nu este extravirgin, cateodata nici italian, iar alteori, nici macar facut din masline. Iata ce trebuie sa stii despre una dintre cele mai profitabile afaceri din lume, care se poate compara usor cu industria drogurilor:



1. Uleiul de masline este mult mai scump decat alte soiuri de ulei, dar in mod surprinzator, este foarte usor de falsificat.


2. Industria falsa uleiului de masline pare a fi tot atat de veche ca si cea adevarata. In trecut, comerciantii amestecau uleiul cu untura.

3. In Roma antica, consumul de ulei de masline pe cap de locuitor era de 50 de litri pe an, datorita valorii mare a acestuia, oamenii fiind pregatiti atunci sa cheltuiasca aceeasi cantitate de bani care se da astazi pe petrol.

4. Romanii luau mult mai in serios problema uleiului de masline fals decat se face astazi. Containerele erau marcate cu greutatea uleiului, numele fermei unde s-au presat maslinele, comerciantul care a transportat uleiul si numele celui care a verificat aceste informatii.

5. Industria falsa a continuat in timpurile moderne. In romanul original „Godfather”, personajul Vito Corleone s-a bazat pe povestea unui mafiot adevarat din industria uleiului de masline, pe nume Joe Profaci.

6. Domenico Ribatti, odata cel mai mare dealer din lume in domeniu, a fost condamnat la 13 ani de inchisoare in anii '90.

7. Odata cu subventiile Uniunii Europe, o dimensiune complet noua s-a adaugat fraudei din industrie. Curtea Europeana a Auditorilor a raportat faptul ca 87% din cazurile de delapidare a fondurile UE acordate pentru aceasta industrie s-au inregistrat in Italia, in perioada 1985-2000.

8. In paralel, consumul de ulei de masline creste constant – cu 37% in sudul Europei si cu 100% in America de Nord.

9. Se crede ca acesti factori au dus la infiltrarea membrilor din organizatii mafiote in industrie, din cauza ca pedepsele pentru falsificare in domeniul food sunt pe jumatatea celor din business-urile cu droguri.

10. Profiturile sunt comparabile cu cele din contrabanda cu droguri.

11. In 2005, autoritatile italiene au spart o organizatie criminala care detinea 100.000 de litri de ulei de masline fals, valorand aproape 8 milioane de dolari.

12. Mafia din domeniu a dezvoltat metode prin care uleiul fals trecea usor de testele chimice. Testul gustului este mai greu de pacalit, dar metoda a fost foarte putin sustinuta de Uniunea Europeana, din cauza costurilor ridicate.

13. In aprilie 2007, ministrul agriculturii din Italia a recunoscut ca a investigat 787 de producatori din bransa, dintre care 205 au fost gasiti vinovati de falsificare, etichetare falsa si alte infractiuni.

14. In 2007, s-a raportat faptul ca doar 4% din uleiul de masline pe care il exporta Italia era ulei de masline pur italienesc.

15. Italia vinde de trei ori mai mult ulei de masline decat produce.

16. 70% din „uleiul de masline extravirgin” care se comercializeaza este probabil fals.

17. In SUA, o mare cantitate de ulei de masline a carui eticheta spune ca este importat din Italia nu a fost facut din masline din Italia.

18. SUA s-a aliniat standardelor de verificare in domeniu abia anul trecut.

19. De aceea, 50% din uleiul de masline prezent in magazinele din SUA este rezultatul unor fraude.

20. Problema este una serioasa, avand in vedere ca in 1981, nu mai putin de 600 de persoane au murit si alte 25.000 au fost spitalizate in urma cazului denumit „sindromul uleiului toxic”.

Cum sa cultivam avocado acasa!




Nu stiu daca va face fructe dar merita incercat :))

Si acum sa spun cate ceva despre uleiul de avocado. Stiati ca? Uleiul presat la rece de avocado este foarte hranitor, datorita continutului mare de proteine si grasimi. Uleiul este obtinut prin metoda presarii la rece a pulpei deshidratate a fructelor de avocado. Este bogat in lecitina, vitaminele A, B, D, E, H şi K, acid palmitic, contine acizi grasi saturati si mononesaturati.

Pe siteul www.secom.ro am gasit un articol interesant despre uleiul de avocado si beneficiile lui:
"Uleiul de avocado de calitate are o textura lejera, ce nu lasa urme uleioase si nu incarca tenul. Pentru hidratare, uleiul de avocado se aplica pe tenul curat si se maseaza usor pana la absorbtia completa. Pentru indepartarea machiajului se utilizeaza o discheta demachianta, umeda, pe care se aplica putin ulei. Se acorda o atentie deosebita zonei din jurul ochilor. Pentru ingrijirea parului se aplica cateva picaturi de ulei de avocado pe scalp si pe toata lungimea firului de par, fie uscat, fie umed. Se lasa sa actioneze cateva minute apoi se indeparteaza cu sampon si apa din abundenta. Pe corp si unghii se utilizeaza asemeni unei creme hidratante, aplicand o cantitate moderata si masand pana la absorbtie completa."

duminică, 29 noiembrie 2015

Ce spun expertii despre uleiul esential de scortisoara

Scortisoara, coaja de culoare roscata-cenusie, este unul dintre cele mai vechi condimente, mentionate in Vechiul Testament. Botanistii chinezi au scris despre scortisoara cu 2700 ani inainte de Hristos si o foloseau pentru combaterea febrei, reglarea digestiei si problemelor specifice femeilor. Egiptenii foloseau scortisoara, ca ingedient pentru imbalsamare.

Beneficiile uleiului esential de scortisoara

Pentru un simplu condiment, scortisoara are nenumarate proprietati si beneficii in ceea ce priveste sanatatea. Nu numai ca te ajuta sa slabesti, ceea ce se rasfrange intr-un mod pozitiv asupra starii generale a sanatatii, dar ajuta la prevenirea diabetului de tip 2 si a bolilor cardiovasculare. 
Uleiul esential de scortisoara se obtine din arborele de scortisoara, un arbore vesnic verde, originar din Asia ce creste mai ales in zonele cu sol umed. Poate ajunge pana la 15 metri inaltime, are frunze verzi si flori mici alb-galbui, care se transforma in fructe negre.
Inca din timpuri stravechi uleiul esential de scortisoara este recomandat ca cel mai puternic antiseptic, ca remediu in combaterea tusei, a durerilor de cap si in tratarea racelilor. Studiile efectuate de cercetatorii japonezi au aratat ca uleiul esential de scortisoara distruge ciupercile, bacteriile, fungii si alte microorganisme responsabile pentru infectiile stafilococice.
Cercetarile din ultimii ani au descoperit eficienta uleiului esential de scortisoara in lupta cu kilogramele. 

Doamna doctor Violeta Botescu, specialist in homeopatie si acupunctura recomanda uleiul esential de scortisoara la echilibrarea lojei energetice pamant alcatuita din organele stomac si splina-pacreas, prin reducerea poftei de dulce si a tulburarile de comportament alimentar (bulimia ca si anorexia). Doamna doctor Violeta Botescu spune ca in medicina traditional extrem-orientala boala apare ca urmare a unui dezechilibru energetic, provocat atat de factori externi cat si de cei interni, unde emotiile joaca un rol foarte important. Astfel mania ataca ficatul, tristetea - plamanul, frica - rinichiul, ingrijorarea - stomacul, bucuria excesiva (euforia) - inima. Bineinteles ca aceste organe din punct de vedere energetic sunt legate de alte organe cu care se afla in cuplu. Chinezii numesc aceste asocieri  loje energetice sau elemente (apa, lemn, foc, pamant si metal). 
Daca te ingrasi datorita poftei de dulce si a exceselor alimentare, inseamna ca ai un deficit energetic, un gol pe care incerci astfel sa-l umpli. Corespondenta se regaseste si in medicina europeana (alopata) atunci cand  apar bolile de metabolism, cum este diabetul. Cresterea glicemiei  si pofta de dulce pot fi compensate in fazele usoare, la debut, prin  acupunctura si administrarea uleiului esential de scortisoara. Astfel va fi mult mai usor sa tii o dieta, sa-ti controlezi apetitul, iar portiile de alimente consumate la mese si gustari sa fie mai mici. De asemenea va fi mai usor sa inlocuiesti dulciurile cu alimente sanatoase.
Inhalarea uleiului esential de scortisoara, sau aplicarea lui pe piele, in forma diluata (intr-un ulei presat la rece), poate avea un efect favorabil. Uleiurile esentiale traverseaza bariera sange-creier si asta le face unice in vindecarea bolilor, atat la nivel fizic, cat si emotional.

Dr. Violeta Botescu a absolvit Facultatea de Medicina generala in Bucuresti in 1991 si a urmat rezidentiatul de medicina generala cu profil pediatrie. A urmat cursuri de specializare postuniversitara in domeniul homeopatiei si al acupuncturii pentru obtinerea competentei in domeniu. Din anul 1995 a practicat numai acupunctura si homeopatia tratand, atat adulti cat si copii, in cadrul Centrului National de Acupunctura si Homeopatie (actualmente Institutul pentru Medicina complementara si alternativa). In prezent dr. Botescu practica aceste terapii in cabinetul individual, intr-un mediu linistit si curat, avand rezultate deosebite in toate tulburarile mentionate.

Buna dimineata!


Buna dimineata! Sa aveti o zi frumoasa si pline de vise!

"Tinteste spre luna. 
Chiar daca nu reusesti, macar vei fi printre stele." 
Les Brown

sâmbătă, 28 noiembrie 2015

Sanzienele




Stiati ca? Cea mai importanta actiune cosmetica a sanzienelor este cea de curatare a pielii. Se spune ca baia cu flori de sanziene infrumuseteaza si curata pielea de petele maronii si vindeca semnele ramase dupa arsuri, acnee, iritatii. 

Roua de pe florile de sanziene curata ochii, indeparteaza cearcanele si ridurile si limpezeste vederea. Colectarea se face dimineata devreme, din locuri curate, nepoluate, departe de obiective industriale si neumblate de caini. 

continuarea aici

Nu credeam ca exista si gata preparat dar l-am gasit aici! Sa va fie de folos!


marți, 3 noiembrie 2015

Lavanda


Am descoperit lavanda intr-o perioada destul de stresanta si pot sa o recomand cu toata increderea. Am folosit lavanda de atatea ori dar nu pentru relaxare, ci pentru eczeme, piele deshidratata si altele. Am tot cautat un produs care sa imi fie de folos si pentru ten dar si pentru minte :)) si am gasit uleiul de corp cu lavanda de la Secom. Descrierea produsului sper sa va convinga si pe voi:

Lavanda proprietati

"Uleiul de lavanda utilizat pentru masaj are efect calmant, contribuie la ingrijirea pielii obosite, uscate sau deshidratate, cu aspect tern si este benefic pentru calmare in situatii de stres sau anxietate si impotriva insomniei. Un astfel de ulei, de inalta calitate, este RelaxingBody Oil with Lavander, de la Secom®, ideal pentru revitalizarea si redobandirea aspectului luminos al pielii si un masaj relaxant realizat in confortul propriului camin." 
Alte ingrediente minune ale acestui produs sunt: uleiul presat la rece de susan, uleiul esential de portocale si ylang-ylang.

Alte informatii pretioase despre acest produs am gasit pe site-ul Secom: "Uleiul de lavanda este recomandat pentru masajul de relaxare si pentru ingrijirea pielii si datorita stimularii proceselor de detoxifiere cutanata, in cadrul caruia pielea este curatata delicat de impuritati si exces de sebum. De asemenea, uleiul de lavanda are proprietati antimicrobiene, ce contribuie la reglarea secretiei de sebum, pentru reducerea obturarii porilor si formarii comedoamelor."

Stiati ca? Una dintre primele insemnari inregistrate al calitatilor terapeutice ale uleiului esential de lavanda vine din secolul al XIX-lea, atunci cand tuberculoza a facut ravagii in Franta. S-a constatat ca persoanele care lucrau pe lanurile de lavanda din Provence nu sufereau de infectii si boli respiratorii, cum ar fi tuberculoza, care a fost practic necunoscuta in zona. Aceasta descoperire a dus la primele teste clinice in 1887, care au dovedit proprietatile antibacteriene ale ulei esential de lavanda.

Sa va fie de folos!



sâmbătă, 17 octombrie 2015

O lectie importanta



O lectie importanta pe care trebuie sa o invatam: „Renunta la a mai planifica rezultatele pe care le astepti ca urmare a ceea ce daruiesti. Vei primi rezultate pentru ca ai daruit; aceasta este o lege universala. Dar nu depinde de tine felul in care cauza si efectul vor circula. In plus, daca vei astepta ceva in schimb, n-ai oferit in realitate nimic. In schimb, retii darul in constiinta ta, asteptand sa primesti ceva inainte ca tu sa-l eliberezi complet.” Doreen Virtue

vineri, 16 octombrie 2015

Protectie magica - amestec de uleiuri esentiale pure

Aromaterapia este o terapie holistica bine cunoscuta si tot mai multi oameni apeleaza la ea pentru sanatatea si bunastarea lor fizica si emotionala.
Dar există o alta parte putin cunoscuta a aromoterapiei, latura spirituala, magica si mistica de care stramosii nostri au fost constienți. Acum noi toti avem libertatea de a reaccesa aceste informatii, odata interzise, si sa le aplicam in vietile noastre, fara teama de a fi arsi pe rug ca si vrajitoarele J))

Stiati ca? Uleiurile esentiale pure actioneaza la nivelul creierului emotional. Dr. David Steward scria in cartea sa “Uleiuri biblice tamaduitoare”:

“Cand inhalam moleculele de ulei si acestea ne ajung in cavitatile nazale, ele se indreapta direct catre creier, intr-o portiune central a acestuia denumita “amigdala cerebrala” sau diencefalon. Acesta este sediul central al sistemului limbic, care gestioneaza informatiile stocate si toate experientele noastre emotionale accumulate in timp. Aceasta parte a creierului NU INTELEGE CUVINTELE, ESTE INCAPABILA SA COMUNICE SAU SA INTELEGA LIMBAJUL scris si vorbit. Nu raspunde/reactioneaza decat la miros. Astfel uleiurile esentiale constituie un puternic mijloc de a conecta acea portiune non-verbala a creierelor noastre , care inmagazineaza sentimente si emotii.” 


Am creat un amestec special de uleiuri esentiale pure “Protectie magica” care ofera un scut protector si neutralizeaza energiile negative.
Amestecul contine urmatoarele uleiuri esentiale:

Ulei esential Geranium - este un protector puternic care tine departe energiile negative si ofera echilibrare, are cel mai apropiat echilibrul Yin/Yang dintre toate uleiurile esentiale.
Ulei esential Piperul negru - alunga reavointa, protejeaza impotriva deochiului si risipeste raul, este un ulei de protectie.
Ulei esential Lavanda - promoveaza fericire si armonie, este un protector impotriva deochiului.
Ulei esential Patchouli – indeparteaza energiile negative grosiere si ofera protective prin cresterea energie fizica.

Aplicare: cateva picaturi se aplica pe incheieturi, tample, gat sau inhaleaza direct din sticla.



Ingrediente: uleiuri esentiale de geranium, patchouli, lavanda, piper negru si ulei predate la rece de migdale dulci

Sa va fie de folos!

Comenzi la valentina.nistor@gmail.com

vineri, 9 octombrie 2015

Toamna

S-a ivit pe culme Toamna,
Zana melopeelor,
Spaima florilor si Doamna
Cucurbitaceelor...

Lung isi flutura spre vale,
Ca-ntr-un nimb de glorie,
Peste solduri triumfale
Haina iluzorie.

Apoi pleaca mai departe
Pustiind cararile,
Cu alai de frunze moarte
Sa colinde zarile.


George Toparceanu


joi, 8 octombrie 2015

Cele mai bune beneficii ale uleiului esential de eucalipt

Stiati ca uleiul esential  de eucalipt pur este cunoscut pentru ajutorul imens oferit persoanele care sufera de infectii ale sinusurilor, gripa, bronsita, raceala, nas infundat si alte boli respiratorii? 
Cel mai bun mod de a-l folosi pentru acest lucru este de a aplica cateva picaturi de ulei de eucalipt pe o batista si apoi a-l inhala din cand in cand. O alta practica este de a pune cateva picaturi din acest ulei in apa de imbaiere.

Beneficii ulei esential eucalipt

Dar pe langa toate acestea are si cateva beneficii nestiute:
- datorita proprietatilor sale germicide, uleiul esential de eucalipt este folosit in mod regulat pentru tratarea problemelor de piele, vanatai si alte probleme ale pielii
- amestecarea catorva picaturi de ulei esential de eucalipt cu alte uleiuri pentru masaj, are un efect foarte calmant asupra corpului si a mintii. Proprietatile sale de intinerire ajuta pentru a scapa de oboseala mentala, oboseala, dureri musculare
- ulei de eucalipt este un stimulent foarte bun si ajuta la imbunatatirea circulatiei sangelui prin cresterea activitatii cardiace
- pentru reducerea durerilor de gat se amesteca cateva picaturi intr-un pahar de apa calda si se foloseste pentru gargara
- studentii sau cei care lucreaza in locuri de munca care necesita un nivel ridicat de concentrare pot face uz de ulei de eucalipt pentru concentrare mai buna si vigilenta
- este foarte eficient impotriva muscaturilor de insecte, intepaturilor si eruptiilor cutanate, este, de asemenea, un foarte util in respingerea tantarilor


Atentie: ulei esential de eucalipt atunci cand este utilizat in cantitati excesive, are partea sa de efecte secundare: acesta poate provoca dureri de cap, ameteli, varsaturi, convulsii.
A nu se folosi copiilor sub 3 ani. A nu se combina cu medicamente homeopatice. A nu se folosi in primele luni de sarcina.

Detalii si comenzi: valentina.nistor@gmail.com


vineri, 2 octombrie 2015

Adevarul trist despre sticlele din plastic

Am citit cateva statistici despre sticlele de plastic si m-am ingrozit. Recunosc ca si eu le folosesc dar in mintea mea se crease mitul ca exista sistemul de recilare si stateam linistita. Dar uite ca nu este asa. Am aflat ca intre 70-90% din sticlele de plastic nu sunt niciodata reciclate iar cele nereciclate ajung in oceane si in gropi de gunoi. Sunt niste cifre care te ingrozesc!


Deja folosesc paharele de la Nature’s Design dar sticlele nu le testasem niciodata! Am citit despre ele, m-am documentat si uite ce pot sa va spun: sunt primele sticle 100% ECO din lume deoarece au capac din lemn, sticla este fabricate din 40% sticla reciclata si 60% cuart din nisip. Interesanta este protectia din pluta care este un izolator excelent pentru bauturile calde.


Comenzi si detalii aici:  valentina.nistor@gmail.com


joi, 1 octombrie 2015

Culorile toamnei 2015

Stiati care sunt culorile acestei toamne? Institutul Pantone si a desemnat culorile castigatoare.



Preferata mea este: Pantone 17-3628 Amethyst Orchid - "intriganta, vibranta si oarecum senzuala", probabil de aceea am si ales-o ca si culoare de fundal :))


Care este culoarea voastra preferata?

Amethyst Orchid

sâmbătă, 26 septembrie 2015

Coriandrul indeparteaza metalele grele

foto: http://www.healthyfig.com
Din cand in cand ar trebui sa facem o cura de detoxifiere pentru curatarea organelor dar si pentru o buna functionare a sistemului imunitar. Mi-a atras atentia beneficiile coriandrului si de aceea am scris articolul de mai jos. Sa va fie de folos! 
Pentru orice fel de detalii si intrebari in ceea ce priveste uleiul esential de coriandru dar si alte uleiuri esentiale, ma puteti contacta pe valentina.nistor@gmail.com


Coriandrul este folosit in medicina traditionala de peste 5000 de ani. Este una dintre cele mai importante plante cu multe beneficii pentru sanatate, numindu-se si patrunjel chinezesc. Este o excelenta sursa de fitonutrienti, flavonoide, minerale, potasiu, calciu, mangan, fier, magneziu, acid folic, riboflavina, niacina, vitamina A, beta-caroten si o doza foarte mare de vitamina C.

Descoperit de arheologi in mormantul lui Tutankamon, coriandrul joaca un rol important de-a lungul istoriei:
  • in Europa coriandru a fost in mod traditional mentionat ca planta "antidiabet"
  • in India a fost utilizat in mod traditional pentru proprietatile sale antiinflamatorii
  • chinezii foloseau coriandrul in secolul III iHr si credeau ca semintele ofera nemurirea
  • in Statele Unite coriandrul si-a castigat rapid popularitate pentru efectele sale de reducere a nivelului de colesterol

PROPRIETATILE uleiului esential de coriandru:

- adaugat in apa de baie (5 picaturi diluate in sapun lichid, sare de mare sau 100 ml lapte) uleiul esential de coriandru calmeaza durerile reumatice, artritice, spasmele musculare, in timp ce detoxifica corpul

- ajuta in ameliorarea unor boli grave din care face parte si diabetul zaharat 

- este eficient in indigestie si tulburari menstruale

- ca si ulei de masaj (5 picaturi de ulei de coriandru amestecate cu 10 ml de ulei vegetal) ajuta in probleme digestive - diminueaza spasmele abdominale, indigestie, flatulenta si greata. Zona dureroasa se maseaza intens si usor cu acest ulei pana ce intra in piele
- de asemenea, 1 picatura de ulei esential de coriandru la 250 ml apa, combate respiratia urat mirositoare

Studiile au demonstrat ca uleiul esential de coriandru are capacitatea de a ucide bacterii grave, cum ar fi E. coli, MRSA, Salmonella si Bacillus cereus. 
Antiviral si antibacterian in raceala si gripa, calmeaza tusea. Raceala se amelioreaza prin inhalatii cu aburii de la apa clocotita in care s-au pus cateva picaturi de ulei esential de coriandru. Acest tratament se face inainte de a merge la culcare. 

Cel mai bun ulei esential pentru creativitate

Folosit in inhalatii sau in aparatul de aromaterapie, uleiul esential de coriandru stimuleaza optimismul, creativitatea, imaginatia si increderea. Are reputatia unui ulei cu efect afrodiziac deoarece ofera sentimental de siguranta emotional, spontaneitate si pasiune. Deasemenea ajuta la stapanirea emotiilor puternice.


Coriandrul indeparteaza metalele grele

Studiile efectuate de cercetatorul Yoshiaki Omura au ajuns la concluzia ca frunzele plantei de coriandru pot accelera eliminarea de mercur si aluminiu din organism. Doctorul Robert C. Atkins afirma ca folosirea a 400 mg de coriandru zilnic duce la curatarea corpului de metale grele in doua saptamani.

duminică, 20 septembrie 2015

Cele mai bune 10 uleiuri esentiale pentru indepartarea energiei negative


Stiati ca? Atunci cand reactionam defensiv, cand simtim furie, cand spunem o rautate, eliminam o energie negativa. Imediat cea ma proiectat-o in exterior, nu ne simtim mai bine, ci ne ne simtim rau, iar efectele sunt devastatoare la nivel celular. 
Articolul de mai jos l-am scris tocmai pentru a inlatura aceste efecte.
Sa va fie de folos!


Noi toti ne incarcam cu energie de la diferite surse pentru a ne alimenta starile emotionale si acest lucru poate energiza in esenta celulele din corpul nostru.
Exista plante specifice care au fost folosite de milenii, ale caror frecvente sunt cunoscute in a avea un impact in devierea sau transformarea energiilor negative. Acestea sunt in mare masura baza multor uleiuri esentiale terapeutice. Aici sunt 10 plante excelente pentru echilibrarea energiei negative.

1. Busuioc
Busuiocul este un simbol al fertilitatii in Italia si este cunoscut ca simbolul dragostei, deoarece frunzele seamana cu inimile. Este un protector al familiei si arderea uleiului esential de busuioc va ajuta pentru a calma negativitate din casa. Acesta creeaza o vibratie buna si este de multe ori purtat pentru a ajuta in luptele cu alte persoane. Busuiocul stimuleaza mintea constienta pentru a invoca fericire. Uleiul esential de busuioc este de asemenea asociat cu clarviziune, divinatie si onestitate.

2. Salvie
A fost folosita de mii de ani pentru neutralizarea energiei. Fumul de salvie este cunoscut de catre indienii din America de Nord pentru curatare energetica. Salvia emite ioni negativi, ioni pe care ii gasiti in aer doar dupa o furtuna sau la ocean. Puteti sa tamponati ulei esential de salvie pe punctele de puls ale corpului. Grecii si romanii au descoperit ca fumul de salvie aduce intelepciune si acuitatea mentala. Puteti utiliza, de asemenea, fumul de salvie pentru a neutraliza energiile din casa ta. Tragand fumul usor in jurul corpului si in campul vostru auric, puteti neutraliza energiile discordante.

3. Eucalipt
Se utilizeaza pentru a purifica o camera sau o casa de energie psihica negativa, mai ales atunci cand oamenii au fost angajati in lupte verbale, emotionale sau fizice. Uleiul essential de eucalipt este de mare ajutor pentru a curate energia reziduala.

4. Cuisoare
Promoveaza vindecarea si mareste curajul. Intareste mintea constienta si ajuta recuperarea amintirilor de mult pierdute. Cuisoarele ofera o perspectiva asupra durerii noastre (fizice sau emotionale). Acesta permite o conexiune in domeniul in care fizicul si emoționalul sunt intretesute.

5. Lavanda
Ajuta la toate ritualurile care implica sanatate, dragoste si pace. Lavanda poate risipi depresia si ajuta la controlul emotiilor noastre. Uleiul esential de lavanda stropit pe perna incurajeaza somnul. Induce fericire si armonie in casa prin furnizarea de liniste, asigurand fidelitatea si devotamentul in relatii.

6. Tamaie
Produce o constientizare sporita a taramurilor spirituale si va aprofunda orice experienta seculara. Intareste dragostea de sine si sporeste constientizarea la toate nivelurile inspirand si trezind simturile spirituale. Uleiul esential de tamaie are vibratii puternice de protectie si purificare, imbunatatind legatura cu Divinitatea aducand pacea interioara.

7. Vetiver
Curata si purifica nivelul energetic uman, creste fluxul de energie vitala atat in corpurile mentale si emotionale. Vetiver este asociat cu linistea, protectia psihica, intelepciunea, centrarea, intuitia, pacea si norocul.

8. Santal
Santalul imbunatateste spiritual bunastarea fizica a barbatilor si femeilor. El promoveaza protectia, clarviziunea, divinatia, si meditatia. Se crede ca lemnul de santal ghideaza distragerea mintii inapoi la bucuria senzuala a corpului; se spune ca uleiul esential de santal predispune corpul si mintea la extaz sexual. Lemnul de santal are una dintre cele mai mari vibratiile dintre uleiuri care rezoneaza cu aspecte din noi insine, atrage cele mai mari vibratii spirituale, deschizand cei mai inalti centri spirituali.

9. Rozmarin
Utilizat in ritualuri si vraji, rozmarinul, promoveaza dragostea, viata lunga si fericirea. Inhalatiile cu ulei esential de rozmarin imbunatatesc memoria. Rozmarinul a fost ars in mod traditional in templele grecesti ca o jertfa pentru zei si zeite. Rozmarinul este cunoscut ca un mare ajutor pentru consolidarea amintirilor si fortifiant al memoriei si este, de asemenea, asociat cu prietenia, pasiunea, cresterea puterii mentale.

10. Ylang-Ylang
Ajuta la toate ritualurile care implica pace, sex si dragoste. Parfumul si energiile sunt linistitoare, calmand furia si starile emotionale negative. Cu o vizualizare corecta poate fi un afrodisiac puternic.