miercuri, 16 decembrie 2015

Uite, vine mos Craciun - Otilia Cazimir

In spiritul Sarbatorilor va dedic o poezie!



Prin nameti, în fapt de seara, 
A plecat catre oras
Mos Craciun c-un iepuras
Înhamat la sanioara.

Drumurile-s troienite, 
Noaptea vine, gerul creste...
Cu urechile ciulite
Iepurasul se grabeste.

Uite-o casa colo-n vale, 
Cu ferestre luminate.
Mosul s-a oprit din cale, 
Cu toiâgu-n poarta bate:

- Buna seara, buna seara!
Iaca, vin cu sanioara
Si cu daruri proaspete.
Bucurosi de oaspete?

- Bucurosi, bucurosi, 
Striga glasuri de copii.
Mosule, de unde vii?
- Iaca, vin din mosi-stramosi, 
Încarcat cu jucarii!

... Noapte rece si albastra.
Ies copiii la fereastra, 
Sa se uite cum coboara, 
Prin troianul urias, 
Mos Craciun c-un iepuras
Înhamat la sanioara... 



Uleiul esential de palmarosa poate estompa cicatricile cauzate de acnee

Palmarosa este o iarba a carei denumire botanica este Cymbopogon Martini. Este o planta salbatica, erbacee verde, iarba de culoare galben pai, cu tulpini subtiri, lungi, cu varfurile terminale inflorite si frunze aromate. Se recolteaza inainte ca florile sa apara si cel mai mare randament este obtinut cand iarba este complet uscata aproximativ la o saptamana dupa ce au fost taiate. Extragerea uleiului esential se face prin distilarea cu vapori a ierbii uscate. Elementele principale constitutive ale acestui ulei sunt: geraniol, acetat de geranyl, dipenten, linalool, limonen si myrcene.

                                       




Acest ulei esential special a devenit rapid un favorit al firmelor de terapie si aromaterapie cu uleiuri esentiale, deoarece are proprietati excelente de ingrijire a pielii si este, de asemenea, folosit pentru a calma rigiditatea si durerile musculare, in timp ce calmeaza mintea, revigoreaza spiritual si limpezeste gandurile. Uleiul esential de palmarosa este un remediu natural pentru pielea uscata si ajuta la regenerarea pielii. 

Beneficiile pentru sanatate ale uleiului esential de palmarosa pot fi atribuite proprietatilor sale cum ar fi cele antiseptice, antivirale, bactericide, citofilactice, digestive, fevrile si de hidratare.

Deoarece uleiul de palmarosa are un miros asemanator trandafirului, acesta este adesea folosit de catre comerciantii cu amanuntul care nu au scrupule, pentru a contraface uleiul esential de trandafir. 


Utilizari in cosmetica

Uleiul esential de palmarosa este un valoros ulei de ingrijire a pielii deoarece este un ulei hidratant si stimulant, ajuta la restabilirea echilibrului secretiei de sebum, mentine pielea supla si elastica, este valoros pentru pielea afectata de acnee, dermatita, prevenind cicatricile, intinerind si regenerand pielea, precum si la combaterea infectiilor minore ale pielii. Dupa spusele Robertei Wilson: „aplicat regulat, poate estompa cicatricile cauzate de acnee”.

Palmarosa este unul dintre acele uleiuri esentiale, care functioneaza excelent pentru combaterea ridurilor si intinerirea pielii deaorece la nivel celular el ajuta la formarea de tesut nou. Ca si lavanda si neroli, palmarosa stimuleaza regenerarea celulara. Utilizarea sa in tratamente ale pielii este sporita datorita faptului ca este foarte antiseptic, ceea ce il face util pentru multe infectii minore ale pielii. 

Uleiul de palmarosa nu are contraindicatii cunoscute si este considerat un ulei esential non-toxic, non-iritant si non-sensibilizant.

Atunci cand este utilizat in aromoterapie, relaxeaza muschii si nervii, lupta impotriva depresiei, oboselii, anxietatii, furiei si nervozitatii si are un efect inaltator asupra mintii. Are un efect calmant asupra emotiilor. De asemenea, se spune ca este capabil sa reimprospateze si sa clarifice mintea. La nivel emotional, aroma sa asemanatoare trandafirului, calmeaza agitatia si anxietatea, tensiunea si epuizarea. Aromaterapeutii adora palmarosa pentru proprietatile sale de hidratare a pielii si pentru parfumul ei floral calmant. 













sâmbătă, 12 decembrie 2015

Abundenta si prosperitate – mix uleiuri esentiale

foto: http://www.huffingtonpost.com/
“Banii, in esenta lor sunt energie – care poate fi atrasa sau respinsa” – Randy Gage
Toti avem probleme cu abundenta, nu neaparat cea financiara, si nu reusim sa intelegem ca noi o creem. Am citit un articol interesant pe care vreau sa il impart si cu voi. Il gasiti aici, si inspirata de el am creat si un amestec special de uleiuri esentiale "Abundenta si prosperitate"

Amestecul special de uleiuri esentiale "Abundenta si prosperitate" creste frecventa campului energetic, stimuleaza legea atractiei, intensificand energia abundentei. Impreuna toate ingredientele au o vibratie inalta si stimuleaza legea atractiei, energia si frecventa prosperitatii. Cand mirosi amestecul creierul tau proiecteaza ganduri de prosperitate in univers.

Ne elibereaza de sentimentul de frica si de constiinta saraciei. Este un ulei excelent pentru cei care se ingrijoreaza pentru bani si ii ajuta sa treaca la o constiinta de bunastare. Deschide chakra bazala si cea a inimii.

Sa va fie de folos!
Comenzi la valentina.nistor@gmail.com

luni, 7 decembrie 2015

Picturi pe pereti

"Stiati ca? Peretii din camerele copiilor sunt cel mai des pictati. Personajele preferate din filme de desene animate, compozitii cu mesaje educative ca litere, cifre si note muzicale care prind viata in acest context, elemente reconfortante din natura, toate pot fi aici utilizate pentru crearea unei atmosfere propice dezvoltarii armonioase si echilibrate a copilului. Imaginatia este partea cea mai stimulata in astfel de cazuri, aceste elemente putand provoca incursiuni neasteptate in lumi de basm."
continuarea aici



Va propun o calatorie pe pagina Elizei, pentru a vedea ce minunatii face. Este indragostita de desenele animate de aceea gasiti foarte multe picturi pentru copii si nu numai. Eliza este pasionata de pictura pe pereti si poate realiza orice va trece prin cap. 





duminică, 6 decembrie 2015

Mos Nicolae



Va doresc ca aceasta perioada sa va aduca multe zambete frumoase de la oamenii din jurul vostru si sa puteti impartasi tot ce aveti mai tu mai bun cu ei.
Lumina in suflete si multa sanatate. La multi ani!

joi, 3 decembrie 2015

Zodiile si uleiurile esentiale

Uleiurile esentiale sunt substante aromatice derivate din plante. Ele sunt de 75-100 ori  mai puternice decat ierburile usacate. Distilare la abur este metoda cea mai comuna de extractie. Uleiurile pot fi extrase din flori, frunze, fructe, seminte, radacini sau rasina. Unele uleiuri necesita mai multa materie prima decat altele. De exemplu, este nevoie de 3-4 tone petale de trandafiri pentru a obtine 1kg de ulei, in timp ce pentru uleiul esential de rozmarin este nevoie de 100 kg de plante. De aici provine si diferenta de pret intre uleiurile esentiale.

De retinut: uleiurile esentiale sunt produse in intregime naturale, de aceea reactia individuala a fiecaruia nu poate fi prevazuta in intregime. Deoarece aromaterapia este o metoda alternativa, in intregime naturala, care se adreseaza atat simtului mirosului, cat si emotiilor si mintii, este important ca pacientii care apeleaza la aceasta metoda sa foloseasca doar acele uleiuri al caror miros il gasesc placut. Chiar si cel mai eficient ulei nu are nici un efect daca pacientul nu ii apreciaza mirosul.

In continuare gasiti cateva recomandari de uleiuri esentiale pentru fiecare zodie in parte:
Berbec
piper negru, tamaie, lamaie, rozmarin, maghiran
Taur
patchouli, trandafir, ylang-ylang, rozmarin, lamaie
Gemeni
busuioc, bergamota, grapefruit, ghimbir, neroli
Rac
ienupar, rozmarin, lavanda, chimen, musetel
Leu
lamaie, rozmarin,  ghimbir, trandafir
Fecioara
ghimbir, lamaie, grapefruit, petitgrain, cimbru
Balanta
busuioc, bergamota, piper negru, tamaie,  melissa
Scorpion
santal, salvie, patchouli, ylang ylang, iasomie
Sagetator
arbore de ceai, eucalipt, geranium, tamaie, rozmarin
Capricorn
eucalipt, arbore de ceai, ghimbir, musetel, patchouli, santal
Varsator
neroli, coriandru, lamaie, menta, trandafir, eucalipt
Pesti
lavanda, santal, patchouli, trandafir



miercuri, 2 decembrie 2015

Un truc simplu ca sa inlaturati oboseala

Busuiocul provine din Asia tropicala si Orientul Mijlociu. Se cultiva in Europa, in special in Franta, Italia, Bulgaria, Ungaria, dar si Egipt. Tufele pot ajunge pana la o inaltime de 5 metri si au flori albe, albastre sau rosii. Exista aproximativ 150 specii diferite de busuioc.
foto www.organicfacts.net

Busuiocul a fost cunoscut si folosit inca din timpuri stravechi. Coronite de busuioc au fost gasite in camerele mortuare din piramidele egiptene.
In Italia busuiocul simbolizeaza iubirea, femeile isi puneau la geam vase cu busuioc pentru a arata ca sunt pregatite pentru o relatie de iubire.
In Asia, planta se aplica direct pe piele pentru a trage veninul de la muscaturile sarpe sau de la intepaturile insectelor. In America de Sud si Africa busuiocul se administra impotriva parazitilor intestinali, iar in China planta era folosita ca remediu pentru problemele cu stomacul. In India, hindusii considerau busuiocul cea mai sacra planta. In medicina ayurvedica se foloseste impotriva muscaturilor de sarpe, la tratarea diferitelor probleme al epielii si ca tonic. In tarile arabe, ceaiul de busuic se foloseste pentru calmarea durerilor menstruale.

Proprietati ulei esential busuioc
Considerat cel mai bun ulei esential pentru cresterea concentrarii, busuiocul are un miros puternic, placut dulce si picant, proaspat. Este recomandat pentru oboseala mentala si pentru dificultatea de a va concentra, deoarece se spune ca limpezeste mintea.

Folosit in aparatul de aromaterapie sau inhalatii uleiul de busuioc are un efect calmant in perioadele de stres si suprasolicitare, reduce tensiunea si epuizarea nervoasa. In plan psihologic stimuleaza flexibilitatea si diplomatia. In tratamentele ayurvedice este considerat un mijloc de curatare a energiilor vechi si trezirea energiilor noi.

Este de mare ajutor pentru a scapa de obiceiuri proaste (tutun si alcool) si elimina mahmureala.
Diluat intr-un ulei presat la rece si folosit ca si ulei de masaj imbunatateste circulatia sangelui, amelioreaza durerea, imbunatateste digestia, ajuta la deschiderea sinusurilor.

Uleiul esential de busuioc este un remediu perfect impotriva caderii parului – aplicati 5-10 picaturi (in functie de lungimea si desimea parului) la radacina firului de par si masati bine.
Este eficient impotriva intepaturilor de insecte, mai ales a viespilor si a tantarilor.

Precautii: persoanele cu pielea sensibila sau uscata nu vor folosi decat uleiul esential diluat intr-o baza (crema, ulei presat la rece). Nepotrivit pentru epileptici si femei insarcinate!