miercuri, 16 decembrie 2015

Uleiul esential de palmarosa poate estompa cicatricile cauzate de acnee

Palmarosa este o iarba a carei denumire botanica este Cymbopogon Martini. Este o planta salbatica, erbacee verde, iarba de culoare galben pai, cu tulpini subtiri, lungi, cu varfurile terminale inflorite si frunze aromate. Se recolteaza inainte ca florile sa apara si cel mai mare randament este obtinut cand iarba este complet uscata aproximativ la o saptamana dupa ce au fost taiate. Extragerea uleiului esential se face prin distilarea cu vapori a ierbii uscate. Elementele principale constitutive ale acestui ulei sunt: geraniol, acetat de geranyl, dipenten, linalool, limonen si myrcene.

                                       




Acest ulei esential special a devenit rapid un favorit al firmelor de terapie si aromaterapie cu uleiuri esentiale, deoarece are proprietati excelente de ingrijire a pielii si este, de asemenea, folosit pentru a calma rigiditatea si durerile musculare, in timp ce calmeaza mintea, revigoreaza spiritual si limpezeste gandurile. Uleiul esential de palmarosa este un remediu natural pentru pielea uscata si ajuta la regenerarea pielii. 

Beneficiile pentru sanatate ale uleiului esential de palmarosa pot fi atribuite proprietatilor sale cum ar fi cele antiseptice, antivirale, bactericide, citofilactice, digestive, fevrile si de hidratare.

Deoarece uleiul de palmarosa are un miros asemanator trandafirului, acesta este adesea folosit de catre comerciantii cu amanuntul care nu au scrupule, pentru a contraface uleiul esential de trandafir. 


Utilizari in cosmetica

Uleiul esential de palmarosa este un valoros ulei de ingrijire a pielii deoarece este un ulei hidratant si stimulant, ajuta la restabilirea echilibrului secretiei de sebum, mentine pielea supla si elastica, este valoros pentru pielea afectata de acnee, dermatita, prevenind cicatricile, intinerind si regenerand pielea, precum si la combaterea infectiilor minore ale pielii. Dupa spusele Robertei Wilson: „aplicat regulat, poate estompa cicatricile cauzate de acnee”.

Palmarosa este unul dintre acele uleiuri esentiale, care functioneaza excelent pentru combaterea ridurilor si intinerirea pielii deaorece la nivel celular el ajuta la formarea de tesut nou. Ca si lavanda si neroli, palmarosa stimuleaza regenerarea celulara. Utilizarea sa in tratamente ale pielii este sporita datorita faptului ca este foarte antiseptic, ceea ce il face util pentru multe infectii minore ale pielii. 

Uleiul de palmarosa nu are contraindicatii cunoscute si este considerat un ulei esential non-toxic, non-iritant si non-sensibilizant.

Atunci cand este utilizat in aromoterapie, relaxeaza muschii si nervii, lupta impotriva depresiei, oboselii, anxietatii, furiei si nervozitatii si are un efect inaltator asupra mintii. Are un efect calmant asupra emotiilor. De asemenea, se spune ca este capabil sa reimprospateze si sa clarifice mintea. La nivel emotional, aroma sa asemanatoare trandafirului, calmeaza agitatia si anxietatea, tensiunea si epuizarea. Aromaterapeutii adora palmarosa pentru proprietatile sale de hidratare a pielii si pentru parfumul ei floral calmant. 













Niciun comentariu: