duminică, 11 octombrie 2009

Studiu

"Studiile arata ca Romania se afla pe penultimul loc in sud-estul Europei la folosirea produselor de ingrijire corporala si frumusete"
Acesta este rezultatul studiului care l-au facut cei de la L’Oreal Romania. Din datele lor rezulta ca un roman cheltuie, in medie, doar 17 euro pe an pentru toate produsele cosmetice. Poate nu va vine sa credeti dar asta este adevarul.
Romanii sunt interesati sa isi imbunatateasca imaginea doar cu produse care se vad: telefoane, haine de firma, masini.
"In sud-estul Europei, doar turcii sunt cei care ne intrec la acest capitol, ei cheltuind intr-un an, in medie, numai 13 euro pentru aceste produse. Potrivit unui studiu comandat de producatorul de cosmetice L’Oreal care cuprinde datele pentru 2008, primele trei locuri dintr-un total de 13 state din Europa de Sud-Est sunt ocupate de Slovacia, unde cetatenii scot din buzunare pentru ingrijirea personala cate 94 de euro, Grecia cu 75 de euro si Slovenia cu 58 de euro. Ungurii isi cumpara produse cosmetice in valoare medie de 36 de euro pe an, iar bulgarii, de 27 euro pe an."

Sincer nu ma asteptam sa stam asa prost!

6 comentarii:

DĂSCĂLIȚA CREATIVE TRAINING spunea...

este de ajuns sa ne urcam intr-un autobuz in Bucuresti, indiferent de anotimp,la orele de varf si ne vom da seama ca statisticile sunt reale -din pacate.

camelcutza spunea...

nu ma mir...eu am niste vecini care nu folosesc deloc apa calda,si iarna se spala cu apa rece...daca fac economie la ceva care e de baza,e greu de crezut ca isi cumpara cosmetice.plus ca lucrul e evident mai ales vara,intr-un ratb.zici ca nici n-au auzit de apa si sapun,ce sa mai vorbim de deodorant...

Camelcutza spunea...

buna,pe blogul meu te asteapta un premiu virtual:P.xoxo

muzeu video romanesc spunea...

triste statisticile astea, dar din fericire ele tin de foarte multi factori, asa ca nu cred ca se poate trage o concluzie doar in urma studiului celor de la L'Oreal.

PS: DEX-ul vorbeste de "violeta" la feminin (ref. adjectiv), se pare ca dubiile inca nu mi s-au rezolvat... :)

Felicia spunea...

Probabil acest lucru se datoreaza faptului ca la noi o mare parte din populatie traieste in mediul rural, iar dintre cei care stau in oras nu toti isi permit cosmetice. Sau daca si-ar permite, in comunitatea lor poate sunt mai bine vazuti daca isi cumpara aur, de exemplu.

Unknown spunea...

Romanul pune pret pe "imagine": haine, telefoane, masini; nu il vede nimeni ce produse cosmetice foloseste :))