marți, 16 august 2011

Ce nu stiati despre uleiul esential de anason



Uleiul esenţial de anason are un efect asemănător estrogenului, mai puternic decât cel de chimen dulce. Cea mai importantă proprietate a anasonului este cea calmantă, el poate fi folosit chiar şi de epileptici, pentru depăşirea crizelor.
Ca ulei de masaj (5 picături de ulei de anason adăugate la 10 ml de ulei vegetal) se foloseşte pentru calmarea durerilor abdominale, crampelor, spasmelor gastrice, senzaţiei de greţă, cauzată de indigestie (după mese copioase). Calmează durerile menstruale, dacă se masează uşor abdomenul, prin mişcări circulare în sensul acelor de ceas. Datorită efectului de încălzire şi revigorare, este util pentru îndepărtarea tensiunilor din umeri şi ceafă.

În inhalaţii (10 picături de ulei de anason la 1 litru de apă fierbinte) este util împotriva bronşitei cronice, ameliorează tusea, având efect expectorant. Datorită acţiunii sale bronho-dilatatoare, este folosit pentru calmarea crizelor de astm.
În aparatul de aromoterapie are efect calmant, atunci când ne confruntam cu sentimente de frică sau depresie şi ajută la stăpânirea emoţiilor negative.

Uleiul de anason, datorită aromei sale, este considerat “prietenul pescarilor”, deoarece înlătură mirosul uman, atrăgând în acest fel peştii în undiţă.
Se combină foarte bine cu uleiul esenţial de trandafir, lavandă, portocală şi cu celelalte uleiuri picante (ghimbir, piper negru, cuişoare, coriandrul, scorţişoară).
Precauţii – trebuie evitat de persoanele cu tenul sensibil sau cu probleme ale pielii. Nu se utilizează în timpul sarcinii, sau de cei cu boli estrogen-dependente.

gasiti produsul pe www.shop.styx.ro

Niciun comentariu: