miercuri, 21 martie 2012

Este indicat sa folosim lotiune tonica?


In ultimul timp am auzit pareri pro si contra in legatura cu utilizarea lotiunii tonice dupa demachiere. De aceea am cautat si parerile altora si v-am facut un rezumat.
Medicii dermatologi sau specialistii in machiaj au diferite opinii asupra noilor generatii de lotiuni, care curata, hidrateaza, exfoliaza sau absorb excesul de sebuum.
Unii medici dermatologi considera ca folosirea unei lotiuni tonice are o actiune benefica asupra tenului, deoarece acesta este cel care curata, intr-adevar, si ultima urma de murdarie. Alti specialisti contrazic aceasta parere si considera ca ingrijirea cu un tonic este o pierdere de vreme.
Si asta pentru ca lotiunea actioneaza doar in doua directii, si anume controleaza cantitatea de sebuum secretata de tenul gras si fereste pielea de transpiratie. Astfel, multi dermatologi vad ingrijirea tenului cu un tonic ca pe un lux prea putin necesar, convingere care se datoreaza credintei ca ultimele demachiante aparute pe piata si cremele hidratante potrivite asigura tenului tot ce are nevoie.
Lotiunea tonica are rolul de a indeparta urmele de demachiant. A nu folosi lotiune tonica este ca si cum ne-am spala pe maini cu sapun si, fara a ne mai limpezi cu apa, ne-am sterge direct pe prosop. Tenul are nevoie de lotiune tonica pentru a fi perfect curat, proaspat, hidratat, pregatit pentru aplicarea cremei (de zi sau de noapte).
Iata cateva trucuri:
- tenul va fi mai proaspat daca lotiunea tonica se tine la rece;
- pentru o distribuire "tonica", ideal este un pulverizator;
- tenul poate fi tonifiat si cu ceai de albastrele sub forma de cuburi de gheata;
- in lipsa de altceva, apa minerala rece poate fi un tonic bun;
- zona din jurul ochilor se tonifica foarte bine cu ceaiuri naturale, pulverizate sau comprese;
- lotiunea tonica se aplica in jurul ochilor numai daca aceasta a fost creata si pentru pleoape.

Eu folosesc lotiune tonica de trandafiri pe care o cumpar de aici.
Vara cand este foarte cald deoarece eu am tenul mixt folosesc o lotiune tonica cu ulei din arbore de ceai Styx Naturcosmetic. Pe magazinul on-line gasiti o gama variata de lotiuni tonice: www.shop.styx.ro

Niciun comentariu: