luni, 30 noiembrie 2015

Cum sa cultivam avocado acasa!




Nu stiu daca va face fructe dar merita incercat :))

Si acum sa spun cate ceva despre uleiul de avocado. Stiati ca? Uleiul presat la rece de avocado este foarte hranitor, datorita continutului mare de proteine si grasimi. Uleiul este obtinut prin metoda presarii la rece a pulpei deshidratate a fructelor de avocado. Este bogat in lecitina, vitaminele A, B, D, E, H şi K, acid palmitic, contine acizi grasi saturati si mononesaturati.

Pe siteul www.secom.ro am gasit un articol interesant despre uleiul de avocado si beneficiile lui:
"Uleiul de avocado de calitate are o textura lejera, ce nu lasa urme uleioase si nu incarca tenul. Pentru hidratare, uleiul de avocado se aplica pe tenul curat si se maseaza usor pana la absorbtia completa. Pentru indepartarea machiajului se utilizeaza o discheta demachianta, umeda, pe care se aplica putin ulei. Se acorda o atentie deosebita zonei din jurul ochilor. Pentru ingrijirea parului se aplica cateva picaturi de ulei de avocado pe scalp si pe toata lungimea firului de par, fie uscat, fie umed. Se lasa sa actioneze cateva minute apoi se indeparteaza cu sampon si apa din abundenta. Pe corp si unghii se utilizeaza asemeni unei creme hidratante, aplicand o cantitate moderata si masand pana la absorbtie completa."

Un comentariu:

Anonim spunea...

Eu am pus si a iesit un vlastar dar cred ca trebuie sa mai astept pana face fructe. Am inteles ca unii copacei fac dupa 3 ani, altii dupa 15 ani sau altii deloc. Speranta moare ultima :))