marți, 3 noiembrie 2015

Lavanda


Am descoperit lavanda intr-o perioada destul de stresanta si pot sa o recomand cu toata increderea. Am folosit lavanda de atatea ori dar nu pentru relaxare, ci pentru eczeme, piele deshidratata si altele. Am tot cautat un produs care sa imi fie de folos si pentru ten dar si pentru minte :)) si am gasit uleiul de corp cu lavanda de la Secom. Descrierea produsului sper sa va convinga si pe voi:

Lavanda proprietati

"Uleiul de lavanda utilizat pentru masaj are efect calmant, contribuie la ingrijirea pielii obosite, uscate sau deshidratate, cu aspect tern si este benefic pentru calmare in situatii de stres sau anxietate si impotriva insomniei. Un astfel de ulei, de inalta calitate, este RelaxingBody Oil with Lavander, de la Secom®, ideal pentru revitalizarea si redobandirea aspectului luminos al pielii si un masaj relaxant realizat in confortul propriului camin." 
Alte ingrediente minune ale acestui produs sunt: uleiul presat la rece de susan, uleiul esential de portocale si ylang-ylang.

Alte informatii pretioase despre acest produs am gasit pe site-ul Secom: "Uleiul de lavanda este recomandat pentru masajul de relaxare si pentru ingrijirea pielii si datorita stimularii proceselor de detoxifiere cutanata, in cadrul caruia pielea este curatata delicat de impuritati si exces de sebum. De asemenea, uleiul de lavanda are proprietati antimicrobiene, ce contribuie la reglarea secretiei de sebum, pentru reducerea obturarii porilor si formarii comedoamelor."

Stiati ca? Una dintre primele insemnari inregistrate al calitatilor terapeutice ale uleiului esential de lavanda vine din secolul al XIX-lea, atunci cand tuberculoza a facut ravagii in Franta. S-a constatat ca persoanele care lucrau pe lanurile de lavanda din Provence nu sufereau de infectii si boli respiratorii, cum ar fi tuberculoza, care a fost practic necunoscuta in zona. Aceasta descoperire a dus la primele teste clinice in 1887, care au dovedit proprietatile antibacteriene ale ulei esential de lavanda.

Sa va fie de folos!



Niciun comentariu: