marți, 20 iulie 2010

Remedii pentru arsurile solare


Am fost foarte afectata cand am scris postarea trecuta si nu v-am cerut scuze ca nu am postat aici de ceva timp.
Am tot promis dar lipsa timpului si-a spus cuvantul.

Deoarece este "vremea" arsurilor solare, va prezint reteta Styx.

Baile de soare sunt foarte importante pentru sanatatea perfecta, deoarece nu numai pielea, ci întregul corp beneficiaza de lumina soarelui.

Expunerea la lumina soarelui imbunatateste sanatatea si sporeste rezistenta corpului, dar se intampla din cand in cand ca zonele neprotejate ale pielii sa se arda in timp ce faceti plaja. Arsurile solare apar in 15 minute de stat la soare, dar roseata si disconfortul nu pot fi observate decat dupa cateva ore.

Arsurile solare sunt tratate ca orice alta forma de arsura, dar mare atentie: arsurile solare repetate pot duce la cancer de piele.

Expunerea la soare neprotejat este periculoasa pentru copii, pentru persoanele care au multe alunite sau pistrui, pielea şi părul deschise la culoare sau pentru cei care au in familie antecedente de cancer de piele.

Semne si simptome:
- Roseata pielii si basici
- Mancarime
- Durere si furnicaturi
- Umflarea
- Dureri de cap
- Greata
- Febra si frisoane
- Ameteala

In zilele noastre este deosebit de important sa folositi un produs de protectie solara adecvata care asigura protectie impotriva UVA si UVB, cu un factor de protectie solara (SPF) de cel putin 15.
In afara de produsele de protectie solara adecvate si ingrijirea pielii dupa plaja este foarte importanta.

Styx Naturcosmetic va propune o reteta naturala: o combinatie de uleiuri esentiale si ulei de jojoba care poate fi folosita dupa expunerea la soare. Acesta combinatie are un efect pozitiv asupra pielii din cauza proprietăţilor lor de regenerare.


Recomandam folosirea urmatorului amestec format din produse naturale:

50 ml de ulei presat la rece de jojoba
10 picături de muşeţel german
10 picaturi de lavanda
10 picături de neroli

Aplicati acesta lotiune dupa plaja. Intr-un caz extrem de arsura (basici), va recomandam utilizarea de ulei de lavandă direct pe locul afectat.


Arsurile provocate de soare pot fi prevenite daca respectam urmatoarele reguli:

1.expunerea la soare minima intre orele 10 si 16
2.purtarea unei imbracaminti de protectie, ochelari de soare si palarie
3.aplicarea unor creme de protectie solara care asigura protectie impotriva UVA si UVB, cu un factor de protectie de cel putin 15
4.aplicarea cremei de protectie solara cu 15-30 minute inainte de expunerea la soare; aplicarea dupa baile de apa

Aceste produse le puteti gasi in magazinul www.shop.styx.ro

4 comentarii:

Anonim spunea...

interesant articolul; o sa incerc acestta lotiune si voi reveni cu impresii

Loredana spunea...

Nu cred ca e necesar sa iti ceri scuze, fiecare scrie in masura in care poate si simte ca are ceva de spus. Numai cine nu traieste in lumea nostra zbuciumata nu stie cat de pretios e timpul si ca el nu ne ajunge pur si simplu pentru tot ceea ce ne propunem, cu toate ca am vrea, din tot sufletul nostru.

jocuri noi spunea...

Daca doriti sa facem link exchange cu siteul http://www.wallpapershome.ro si www.jocurinoipentrucopii.ro sectiunea "Parteneri",eu va adaug blogul in cele 2 siteuri in schimbul adaugari pe siteul dumneavoastra a linkului www.jocurinoipentrucopii.ro cu titlul "jocuri noi"

P.S daca sunteti de acord cu link exchange-ul va rog sa imi trimiteti si numele siteului dumneavoastra cu titlul cu care vreti sa fie adaugat

alina2006sm@yahoo.com

radiowhisper.com spunea...

Buna Seara!
Eu sunt Vlad, unul dintre membri Radio Whisper - un radio antimanele dedicat bloggerilor şi nu numai.
Am găsit întâmplător blogul tău, am citit câteva articole şi nu am vrut să ies înainte să te felicit – mi-a plăcut mult ce am găsit aici. Am fost atras de subiectele interesante si de originalitatea articolelor. Felicitari ! Noi promovăm la radio diferite articole ale bloggerilor, iar azi am promovat un articol de-al tău; am specificat sursa articolului şi am deschis şi un subiect pe baza acestuia. Dacă doresti, poţi să ne recomanzi orice articol, iar noi îl vom promova.
Ne-ar face plăcere să ştim că ai dori să ne susţii în acest proiect de radio şi să accepţi o eventuală colaborare.
M-am gândit aşadar să vin cu o propunere:
Pe Radio Whisper se difuzează toate genurile de muzică, exceptând manele şi piese necenzurate. Avem şi câteva emisiuni, ştiri etc. Ne-am propus să realizăm un proiect mare, iar pentru asta avem nevoie de susţinerea şi ajutorul tău şi al celorlalţi colegi bloggeri. Dorim să creăm o echipă cât mai complexă de oameni cu un talent aparte şi m-am gândit că poate ai vrea sa ni te alături şi să colaborăm (binenţeles, pe unul dintre domeniile care îţi place). Dorim de asemenea să îţi luăm un scurt interviu. Pentru noi sunt importante ideile şi modul de a gândi al bloggerilor şi al ascultatorilor noştri.
Îti multumesc pentru timpul acordat, iar acum îti propun sa adaugi linkul sau bannerul nostru pe blogul tău şi să ne dai add la id-ul asculta_whisper sau un e-mail, tot la asculta_whisper@yahoo.com, pentru a discuta mai multe.

www.radiowhisper.com
Multumesc,
Cu stimă Vlad!