joi, 2 iulie 2009

Ulei din arbore de ceai – o minune a naturii


Citisem despre acest ulei minune dar nu il folosisem, azi l-am folosit si va pot garanta ca este foarte bun. M-am gandit sa va impartasesc si voua ceea ce am gasit despre acest ulei.

Arborele de ceai (Melaleuca alternifolia), face parte din familia Myrtaceae, se inrudeste cu eucaliptul, fiind originar din nordul New South Wales, Australia si a fost descoperit de exploratorul britanic James Cook.
Pretul unui asemenea ulei esential este de 64,4 ron (producator firma Vivasan - Elvetia). Este de puritate 100% fara impuritati si adaosuri.

Proprietati: analgezic, antimicotic, antibacterial, antiinflamator, antiseptic
Atentionari: poate fi aplicat inclusiv pe plagi deschise; dupa aplicare, timp de 2-3 minute, este posibila o senzatie de arsura a pielii. Reactia respectiva este naturala.
Recomandari:
- se poate adauga in crema de zi cateva picaturi deoarece are efecte antiseptice, ajutand totodata la oxigenarea celulelor pielii si la imbunatatirea circulatiei sangelui la nivel local; reda tenului supletea si atenueaza ridurile fine
- este recomandat in tratarea acneei sau diminuarea petelor rosii
- pentru parul gras si scalpul iritat; previne si tratează matreata, regleaza functiile scalpului si ale foliculuilui pilos; se poate adauga intr-un sampon neutru cateva picaturi de ulei esential de arbore de ceai sau este recomandata samponarea zilnica cu un sampon care are ulei de arbore de ceai in compozitie (http://www.shop.styx.ro)
- indicat in tratarea racelilor: intr-o cada de apa se adauga cateva picaturi de ulei de arbore de ceai (3 picaturi daca ai o piele foarte sensibila)
- aromoterapie: prin inhalarea aromei este stimulat sistemul imunitar si are efecte benefice pentru bolile de respiratie, fiind indicat si impotriva tusei
- bun in caz de: taieturi si julituri, intepaturi, ciupituri, eruptii, herpes; se adauga o picatura pe locul infectat
- poate fi folosit pentru dezinfectarea incaperilor si alungarea insectelor
- masaj: cateva picaturi de ulei de arbore de ceai in de uleiul pentru masaj (dureri musculare in urma supraefortului fizic, afectiuni articulare, alina durerile articulare)
- bai de picioare: cateva picaturi de ulei de arbore de ceai (afectiuni micotice, sindromul „picioarelor reci", edeme ale picioarelor)
- lampa de aromaterapie: 3-5 picaturi de ulei de arbore de ceai + 3 picaturi de ulei de lamaie (afectiuni respiratorii, pentru dezinfectarea incaperii; favorizeaza concentratia atentiei).

Sper sa va fie de folos!

5 comentarii:

Unknown spunea...

crezi ca pot folosi acest ulei si pentru o micoza a unghiilor? te intreb pentru ca vad ca te-ai documentat mult despre acest ulei.

Unknown spunea...

Pentru micozele unghiilor o picatura de ulei esential de Tea Tree direct pe micoza, de doua orizi timp de o luna.

Unknown spunea...

multumesc pentru sfaturi dar mai am o rugaminte in a ma ajuta in alegerea unui astfel de ulei

Leorr spunea...

buna...as avea o rugaminte la dumneavoastra..imi puteti spune de unde pot procura acest ulei ? :) v-as ramane profund recunoscator :)..multumesc!

Unknown spunea...

puteti gasi acest ulei pe www.shop.styx.ro