joi, 23 iulie 2009

Culorile asociate zilelor saptamanii

foto: http://takelessons.com/
Inspirata de un om extraordinar, dna. Gabriela Apostol, astrolog, am incercat saptamana acesta sa tin un mic ritual in a asocia in imbracaminte culorile fiecarei zi a saptamanii deci si a planetelor. Fiecare zi a saptamanii este asociata unei culori si fiecare culoare semnifica ceva:

Duminica este ziua Soarelui si culoarea potrivita este portocaliu. Este ziua potrivita pentru creatie si pentru voie buna.

Luni este ziua „Lunii” culoarea verde este de baza. Este ziua cand se planuiesc proiecte, verdele fiind asociat cu proiectele mari, probabil de aceea americanii au dolarul verde.

Marti este ziua lui Marte, culoarea asociata este rosu, rosu semnificand energia; ziua de marti este cea mai buna ca si randament, lucrarile cele mai dificile ar fi bine sa fie facute in acesta zi.

Miercuri este ziua lui Mercur, culoarea asociata este violet. Violetul inseamna informare, comunicare, intelect. Este o zi propice pentru telefoane, comert, scrierea corespondentei.

Joi e ziua lui Jupiter, asociata culoii albastre; albastru inseamna justitie, incredere, optimism, resurse, prosperitate, crestere, expansiune. Ziua de joi este o zi in care sunt cele mai favorizate actiunile in sensul cresterii, catre mai bine (chiar si catre mai mult), si cele desfasurate cu incredere si optimism, in mod cinstit si echitabil. Este o zi buna pentru administrarea eficienta a resurselor de toate tipurile (materiale, intelectuale, sufletesti, spirituale) spre a le pune in valoare si a le spori.

Vineri este ziua lui Venus, culoarea asociata fiind galben. Este o zi in care pot fi cultivate cel mai bine relatiile armonioase cu ceilalti, talentele artistice, inclinatiile spre crearea unui mediu placut si echilibrat, care sa satisfaca mai ales nevoile sufletesti.

Sambata este ziua lui Saturn, culoarea asociata este indigoul, este un moment deosebit pentru strategie, tactica, diplomatie, decizii si precizari clare, de coerenta maxima.

Sper sa va fie de folos!

2 comentarii:

Nana spunea...

multumesc mult pentru aceasta informatie. de acum in colo ma voi imbraca in fiecare zi in culoarea respectiva.

Anonim spunea...

interesant dar eu aflasem ca luni alb, gri, marti rosu, miercuri portocaliu violet,joi violet vineri verde, roz,sambata alb-negru,albastru(cand port cerceii mei mici cu peruzea am noroc) uminica galben deci sa schimb culorile???sicer cand ma imbrac in rosu devin mai agitata si cu violet ma simpt "apasata"