Horoscop

Ulei de jojoba

Azi am ramas fara demachiant si deoarece am aveam in casa niste ulei de jojoba m-am demachiat cu acesta si am ramas uimita cat este de bun. M-am documentat si va impartasesc si voua ce am aflat despre acest ulei.
Uleiul de Jojoba "Buxus chinensis" este un extract al semintelor de jojoba. Ce este interesant ca acesta nu este de fapt un ulei ci o ceara. Nici un compus din natura nu este asa de asemanator sebumului pielii umane ca jojoba.
Uleiul este indicat atat in tenul uscat, cat în cel gras. El poate fi utilizat în cazul acneei, eczemelor, psoriazisului, neurodermitelor etc. In cosmetica uleiul de jojoba face miracole. El hraneste, hidrateaza, patrunde adanc in pori, ingrijind perfect pielea fetei, gatului si decolteului. Datorita faptului ca uleiul de jojoba nu are miros, acesta poate fi folosit in amestecuri cu orice alt ulei eteric, fara a pierde aroma ultimului. La fel de eficient este uleiul de jojoba ai pentru ingrijirea parului. Ceara, din componenta uleiului de jojoba, invaluie, protejeaza si regenereaza parul, fiind de un real ajutor in cazul parului fragil, conferindu-i stralucire naturala si vigoare.
Indicatii:
- puteti sa va imbogatiti crema pe care o folositi zilnic cu cateva picaturi de ulei pentru o hidratare mai buna
- uleiul de jojoba nu este un iritant pentru ochi si nici alergen, il puteti folosi pentru a scoate machiajul din jurul ochilor
- il puteti folosi cu succes ca si balsam de buze pentru ca asigura o buna hidratare buzelor crapate
- foarte bun bun pentru parul vopsit si degradat - masati varfurile cu acest ulei
- folosit ca si crema de masaj inlatura striurile aparute dupa sarcina sau modificarea masei corporale
- este foarte bun pentru ingrijirea pielii dupa barbierit

Va astept si pe voi cu alte "retete"

8 comentarii:

Mihaela Petrescu spunea...

Da , este un "truc" foarte bun. Multumesc. Dat fiind ca am lucrat si in industria de cosmetica-estetica am citeva cunostinte in acest domeniu. Din pacate, goana dupa bani, a dus la punerea pe piata a unor produse de ingrijire elementara, care sint mai mult nocive decit de intretinere sau chiar terapeutice.
Ingredientele naturale un timp au fost uitate , iar acum sint folosite cu zgircenie. Putina educatie si in acest domeniu este foarte necesara .

Valentina spunea...

ai dreptate, pacat ne-a luat asa mult timp sa redescoperim plante uitate.

ruizza spunea...

Am tot citit despre uleiul de jojoba in ultimul timp si as vrea sa il incerc. M-am lovit insa de urmatoarea problema: de unde il pot cumpara din tara?

Valentina spunea...

il gasesti in magazinele cu produse naturiste sau pe www.shop.styx.ro

saby spunea...

eu ma dau pe corp cu el dupa dus, si pe fata, dar putin k daca dai mai mult de cateva picaturi faci cosuri ! e exceptional, am o piele ca in reviste si fara chimicale

nedeia spunea...

foarte ciudat, eu stiam ca uleiul de jojoba nu este comedogen....

Anonim spunea...

este bun pentru refeacerea parului uscat ,mentionez,csnd eram mic aveam un par ondulat foarte frumos,nicinu se vede asemanarea dintre cel de atunci si cel de acum nicimacar 5%,am incercat mai multe sampoane si masti dar nici un rezultat...astept respuns pe mail mateicraciun@yahoo.com

Anonim spunea...

este bun pentru refeacerea parului uscat??
mentionez,cand eram mic aveam un par ondulat foarte frumos,nici nu se vede asemanarea dintre cel de atunci si cel de acum nici macar 5%,am incercat mai multe sampoane si masti dar nici un rezultat...astept respuns pe mail mateicraciun@yahoo.com