marți, 22 septembrie 2009

Cum sa plantezi un avocado

Daca tot am vorbit de avocado va prezint un mic clip pe care l-am gasit intamplator in cautarile mele. Sper sa va placa!

luni, 21 septembrie 2009

Poti fi vedeta pentru o zi!



Scrieti-va numele in casuta cu prenume- nume, dupa accesarea:

http://www.monfestival.fr

Super tare. Incercati si voi.. N-o sa va para rau. Sigur e o chestie de tehnica dar functioneaza si va face sa va simtiti excelent. Intrati pe site-ul de mai jos si completati prenumele si numele. Veti vedea ce urmeaza si n-o sa va para rau. Incercati. E fantastic

marți, 15 septembrie 2009

Expozitie

In perioada 17-20 septembrie va avea loc la Romexpo COSMETICS BEAUTY HAIR - Expozitie internationala de produse si echipamente pentru cosmetica, ingrijire corporala si coafura - editia a 15-a.
Cosmetics Beauty Hair reuneste producatori, importatori si distribuitori de produse, mobilier si echipamente pentru cosmetica, ingrijire corporala si coafura.
Program:

17 - 19 septembrie: intre orele 10.00 - 18.00;

20 septembrie 2009: intre orele 10.00 - 16.00.

luni, 14 septembrie 2009

Guacamole

Daca tot v-am vorbit despre avocado trebuie neaparat sa postez si o reteta mexicana a unui sos extrordinar de bun care se prepara cu acest fruct: guacamole
Ingrediente:

* 2 linguri ceapa alba tocata foarte marunt
* 2 ardei iuti rosii serrano, dupa gust, tocati marunt
* 4 linguri frunze de coriandru, taiate mai mare
* sare dupa gust
* 3 fructe mari de avocado
* 1 rosie mijlocie, taiata foarte marunt
Reteta am preluat-o de aici
Tot aici gasiti modul de preparare.

Pofta buna!

duminică, 13 septembrie 2009

Ulei de avocado


Avocado este foarte hranitor, datorita continutului mare de proteine si grasimi.
Uleiul este obtinut prin metoda presarii la rece a pulpei deshidratate a fructelor de avocado. Este bogat in lecitina, vitaminele A, B, D, E, H şi K, acid palmitic, contine acizi grasi saturati si mononesaturati.
Deoarece acest ulei prezinta multe similitudini cu proprietatile grasimilor din compozitia pielii umane, el este foarte bine tolerat de piele si nu formeaza pelicula grasa neplacuta. Uleiul de avocado, avand o consistenta foarte fina, confera pielii catifelare placuta si se potriveste pentru ingrijirea zilnica a pielii, in special a celei deshidratate, descuamate si ofilite. Patrunde cu usurinta in adancul tesuturilor. Intinereste tenul uscat, deshidratat, ofilit (indeosebi in regiunea ochilor). Este eficient in acnee, eczeme si in tratamentul plagilor sau arsurilor minore, provocate de actiunea soarelui sau obiectelor de uz casnic.
Indicaţii:
- ingrijirea tenului uscat, ofilit; tratarea ridurilor
- pentru ingrijirea parului, indeosebi a celui vopsit
- intarirea si cresterea unghiilor, combaterea inflamatiei de la radacina unghiilor
- ingrijirea pielii copiilor
- restabilirea elasticitatii pielii in celulita.

Daca nu reusiti sa gasiti ulei de avocado, puteti folosi si fructul ca atare in diverse combinatii:
- pentru par - se amesteca 1 ou si o pulpa de avocado, se aplica pe parul proaspat spalat, si lasa sa actioneze timp de 20-30 de minute; se clateste cu multa apa calduta, trecand treptat catre apa mai fierbinte.
- pentru ten uscat, iritat - se zdrobeste pulpa unui avocado cu o furculita, se adauga ulei de masline extra-virgin si aplica mixtura pe fata.

sâmbătă, 12 septembrie 2009

Catina alba (Hippophae rhamnoides)


Catina este utilizata de secole in Europa si Asia in scopuri medicinale.
Fructele de catina au un continut atat de bogat in vitamine incat pot fi considerate adevarate polivitamine. Contin:
- Vitamina C intre 400 si 1500 mg la 100 g fructe, continut superior celui din capsuni, kiwi, portocale, rosii si morcovi. Vitamina C creste capacitatea de aparare a organismului fata de infectii prin stimularea sistemului imun, favorizeaza depunerea calciului in oase, favorizeaza absorbtia fierului din tubul digestiv si stimuleaza formarea de hemoglobina.
- Vitamina E: 200 mg%, concentratie superioara celei din germenii de grau, din prumb si soia. Vitamina E are un rol important in procesele de regenerare celulara si actiune antioxidanta.
- Carotenoide (alfa si beta caroten) care sunt precursori ai vitaminei A. Uleiul de catina contine de 10 ori mai mult caroten decat morcovul. Carotenoidele previn actiunile degenerative ale pielii si mucoaselor, contribuie la mentinerea acuitatii vizuale, stimuleaza formarea de anticorpi. Beta carotenul are o marcata activitate antioxidanta si deoarece aceasta interfera cu a vitaminei E se presupune ca impreuna ar avea efect antitumoral.
- Vitaminele B 1, B 2, PP, F, provitamina D.
- Minerale: calciu fosfor, magneziu, potasiu, sodiu, fier.
- Acizi grasi esentiali nesaturati (omega 3, omega 6, omega 9). Acizii grasi esentiali sunt substante pe care organismul nu le poate sintetiza si trebuie aduse prin alimentatie. Actioneaza eficient asupra inflamatiilor dermatologice si osteo-articulare si in egala masura, in cazurile de psoriazis si contribuie la schimburile realizate la nivel cutanat şi reglează sistemul imunitar al pielii, fiind folositi in egala masura in tratamente cosmetice. Previne uscarea si imbatranirea fiziologica a pielii si reconstruieste filmul hidrolipidic.
- Acid oleic cu rol in scaderea nivelului colesterolului sanguin.
- Aminoacizi esentiali - din fructele de catina au fost izolati 18 aminoacizi.

Actiuni asupra pielii

- de regenerare a tesuturilor - prin vitamina E
- antioxidanta si implicit antitumorala prin vitaminele C si E
- cicatrizanta si antiulceroasa prin uleiul gras
- protector impotriva radiatiilor

Datorita efectului protector si regenerant asupra pielii extractele de catina se dovedesc valoroase si pentru industria cosmetica: sunt folosite in compozitia cremelor de protectie impotriva radiatiilor solare si pentru regenerarea pielii.

miercuri, 9 septembrie 2009

Un buchet de trandafiri


Deoarece azi, Ana-Maria isi sarbatoreste ziua numelui (inca odata) si faptul ca a depasit 100 de persoane interesate pe blogul ei, ii trimit in dar acesti trandafiri.
La multi ani!

Ashima - produse cosmetice de manufactura





Azi am reusit sa ajung la prietena mea, Carmen, care si-a deschis un magazin cu produse cosmetice de manufactura cu extracte minerale si namol de la Marea Moarta.
Magazinul arata extraordinar, va postez cateva fotografii sa va convingeti.
Produsele pe care le gasiti acolo:
- sapunuri de manufactura cu ulei de masline amestecate cu saruri minerale si namol, cu uleiuri de cocos, vanilie, patchouli, mar, lavanda, trandafir, ceai verde, lapte de capra si alte extracte din ambra, fructe si plante aromatice
- serumuri anti-aging cu formule vegetale
- creme de corp
- creme de fata
Produsele nu contin parabeni.
Ingredienti folositi: lapte de capra, unt de shea, extract de boraga, extract de catina, extract de rodie.
O sa va povestesc despre acesti ingredienti minune in posturile viitoare.
Carmen, mult noroc si iti doresc sa ti se implineaca si celelalte vise.

Magazinul se afla pe str. Mendeleev nr. 2


marți, 8 septembrie 2009

Iar Limoges


La Limoges nu am reusit sa ajung si nici nu cred ca voi reusi anul acesta dar am reusit sa ajung la Targul Anticarilor care a fost in weekendul trecut. Lume multa, semn ca am devenit mai interesati de "vechituri", obiecte multe, adevarate sau nu, cesti insa foarte putine.
Am reusit sa imi achizitionez o ceasca Limoges care este facuta la fabrica lui Charles AHRENFELDT, perioada exacta nu am reusit sa descopar. Dupa stampila este facuta undeva intre 1894-1917 (o sa mai caut sa descopar exact data)

duminică, 6 septembrie 2009

De ce se numesc uleiuri esentiale?


Uleiuri esentiale sunt substante extrem de aromatice gasite in celulele si glandele anumitor plante. Din punct de vedere tehnic, atunci cand aceasta substanta este inca in plante, se numeste esenta.. Dupa distilarea plantei, substanta aromatica este mentionata ca un ulei esential. Aceste uleiuri sunt foarte concentrate. Este nevoie de aproximativ cincizeci de flori pentru a crea doar o singura picatura de ulei de trandafir! Pentru ca sunt atat de concentrate, uleiurile esentiale sunt pretioase. Chiar ai folosite cu moderatie, ele ne pot oferi beneficii imense terapeutice.
Celulele speciale si glandele care detin uleiul esential sunt gasite in diferite parti ale plantelor. Gasim uleiuri esenţiale in flori de ylang ylang, musetel si levantica, in lemn de Cedarwood si lemn de trandafir, in radacinile mici de vetiver, in crusta proaspata de portocale si de lime ai frunzele de menta.
Mirosurile varietate ale plantelor aromatice ne-au fermecat de milenii. De aceea oamenii s-au gandit la diferite metode de a extrage aroma pentru a o avea tot timpul. In functie de planta si de partea din planta unde se afla esenta exista mai multe metode de extragere a uleiurilor: distilare cu vapori, presare la rece si extractia de solvent.

marți, 1 septembrie 2009

Mesaj Umanitar

Lucia, prietena mea mi-a transmis acest mesaj. Il postez poate reusim sa ii ajutam cumva pe Ionut si Mari. O puteti contacta pe Lucia pentru detalii la tel:0720.077.337

"Vara aceasta am colaborat cu Fundatia Licinium pe litoral intr-o campanie de strangere de fonduri. Cu aceasta ocazie am cunoscut tineri voluntari si am avut ocazia sa lucrez alaturi de ei, cu ei.

Printre acesti voluntari am cunoscut doi tineri din Galati, Ionut si Mari, 20 ani, fara familii, inca elevi la liceu. Provenind din centrele de plasament, sistemul i-a incadrat automat la scoli ajutatoare si perioada de scolarizare este mai lunga decat in scolile normale.

Au crescut prin centre de plasament, se au unul pe celalalt de cand s-au intalnit in spital la varsta de 2 ani, au o relatie frate-sora foarte sanatoasa desi nu sunt frati si impreuna isi cauta un rost in viata. In stital s-au intalnit "cu ocazia" infectarii lor cu virusul HIV. Si tot cu acea ocazie parintii lor au renuntat la ei si i-au lasat in grija sortii. Ionut si Mari sunt infectati cu virusul HIV, nu au boala SIDA. Fac tratament, merg periodic la control, petrec timp din viata lor in spital cand schimba tratamentul, au mare grija de ei si de cei din jurul lor. Pentru ca ei stiu sa pretuiasca viata mai mult decat multi oameni. Au o multime de dorinte, de planuri despre ce vor ei sa faca in viata. In timpul cat am lucrat cu ei am fost placut surprinsa sa vad progresele pe care le-au facut, cum le-a crescut increderea in fortele lor, cum au invatat sa dea si sa primeasca.

Pana in iulie vara aceasta au fost gazduiti de o fundatie care se ingrijeste de problemele tinerilor infectati cu HIV. In luna august si-au gasit adapost pe litoral lucrand ca voluntari pentru Licinium. Acum s-au intors in Galati, Cosmin - Presedintele Licinium le-a gasit adapost o camera nemobilata la o chirie pe care sa o poata suporta ei din putinii banuti pe care ii primesc de la stat. Cosmin le-a dat bani de chirie pentru prima luna.

Si acum, iata-i la Galati, intr-o camera goala platita pe o luna in avans, cu un rucsac cu hainele lor. Atat. Ionut cauta un serviciu pe care sa-l faca dupa scoala, Mari lucreaza diferite impletituri din nuiele, sfoara, cabluri si le vinde pentru a mai scoate un banut.

Intentia mea este sa-i ajut sa-si "utileze" camera aceea. Au nevoie de doua paturi, o plita pe care sa-si poata pregati ceva de mancare, asternuturi, prosoape, perne, paturi de invelit, etc. Verisoara mea de la Galati, Ginvalda, cea care este in aceasta lista de distributie, ii va ajuta de acolo cu mancare calda la borcanel. Mai departe, pot sa le trimit bani sa mearga impreuna cu Ginvalda sa cumpere cele trebuincioase. Si le mai pot trimite pachet pe autocar cu diverse lucruri folositoare. Nu au nevoie de haine, au nevoie de lucruri cu care sa-si utileze camera.

Vreti ca impreuna sa-i ajutam sa inceapa sa-si traiasca pe cont propriu aceasta viata in care au de trecut incercari grele pentru a-si realiza dorintele si pentru a-si implini misiunea? Mai stiti pe cineva care ni s-ar alatura?

Va multumesc, Bunutul sa va ocroteasca!
Lucia"

Banc

In dimineata acesta la cafea am citit un banc despre francezi, cei care se cred buricul pamantului:
"Un roman, ajuns in Franta, isi ia micul dejun (cafea, croissant, paine, unt si marmelada) cand un francez, mestecandu-si nelipsita sa guma, se aseaza langa el.
Romanul il ignora in mod vadit, dar in ciuda acestui lucru, francezul il apostrofeaza:
- Voi painea o mancati toata?
Romanul raspunde, prost dispus:
- Evident!
Francezul facand un balon cu guma:
- Noi nu. In Franta mancam doar miezul. Coaja o adunam intr-un tomberon, o reciclam, o transformam in croissant si o vindem in Romania! Continua francezul, cu o strambatura insolenta.
Romanul pastreaza tacerea. Francezul insista:
- Voi puneti marmelada pe paine?
Romanul:
- Evident!
Francezul, intorcand guma intre dinti si ranjind, zice:
- Noi nu. In Franta, la micul dejun, noi mancam fructe proaspete, dar punem toate cojile si ramasitele intr-un tomberon, le reciclam , facem marmelada si o vindem in Romania.
Atunci, romanul intreaba:
- Voi francezii faceti sex?
- Desigur, raspunde francezul cu un zambet imens.
- Si ce faceti cu prezervativele folosite?, continua sa intrebe romanul.
- Le aruncam, bine-nteles.
- Noi nu, zice romanul. In Romania, le strangem intr-un tomberon, le reciclam, le transformam in guma de mestecat si le vindem in Franta."

Leapsa

Am primit de la Ana-Maria leapsa cu ce nu imi place. Sunt foarte multe lucruri dar incerc sa scriu doar cateva:
- nu imi place minciuna
- nu imi plac oamenii fatarnici
- nu imi place iarna
- nu imi plac laudarosii
si cam atat.

Leapsa o dau mai departe tuturor din lista mea.

Sa aveti o zi buna!