duminică, 6 septembrie 2009

De ce se numesc uleiuri esentiale?


Uleiuri esentiale sunt substante extrem de aromatice gasite in celulele si glandele anumitor plante. Din punct de vedere tehnic, atunci cand aceasta substanta este inca in plante, se numeste esenta.. Dupa distilarea plantei, substanta aromatica este mentionata ca un ulei esential. Aceste uleiuri sunt foarte concentrate. Este nevoie de aproximativ cincizeci de flori pentru a crea doar o singura picatura de ulei de trandafir! Pentru ca sunt atat de concentrate, uleiurile esentiale sunt pretioase. Chiar ai folosite cu moderatie, ele ne pot oferi beneficii imense terapeutice.
Celulele speciale si glandele care detin uleiul esential sunt gasite in diferite parti ale plantelor. Gasim uleiuri esenţiale in flori de ylang ylang, musetel si levantica, in lemn de Cedarwood si lemn de trandafir, in radacinile mici de vetiver, in crusta proaspata de portocale si de lime ai frunzele de menta.
Mirosurile varietate ale plantelor aromatice ne-au fermecat de milenii. De aceea oamenii s-au gandit la diferite metode de a extrage aroma pentru a o avea tot timpul. In functie de planta si de partea din planta unde se afla esenta exista mai multe metode de extragere a uleiurilor: distilare cu vapori, presare la rece si extractia de solvent.

6 comentarii:

Vilhelm man spunea...

Duminica minunata iti doresc!

Unknown spunea...

Bine ai venit pe blogul meu!

Unknown spunea...

Dupa cum ai vazut, Sapunurile Naturale Soap Mill contin numai uleiuri esentiale naturale, nu substante sintetizate sau artificiale.

Aromaterapia este prezenta in viata oamenilor de foarte mult timp, iar beneficiile sunt enorme.

Unknown spunea...

Am citit despre sapunurile tale si vin sa te vizitez la targ. Bafta!

Unknown spunea...

Multumesc, Valentina, te asteptam cu mare drag! O sa povestim mai multe fata in fata! :)

adela sirghie spunea...

hello valentina, am pierdut comentariul tau la uleiul de masline printr-o greseala. imi cer scuze, poti sa il mai trimiti o data?
te rog mult de tot