marți, 8 septembrie 2009

Iar Limoges


La Limoges nu am reusit sa ajung si nici nu cred ca voi reusi anul acesta dar am reusit sa ajung la Targul Anticarilor care a fost in weekendul trecut. Lume multa, semn ca am devenit mai interesati de "vechituri", obiecte multe, adevarate sau nu, cesti insa foarte putine.
Am reusit sa imi achizitionez o ceasca Limoges care este facuta la fabrica lui Charles AHRENFELDT, perioada exacta nu am reusit sa descopar. Dupa stampila este facuta undeva intre 1894-1917 (o sa mai caut sa descopar exact data)

9 comentarii:

Ana-Maria spunea...

Valentina,am si eu o curiozitate:oamenii care vand asa ceva is constienti de valoarea cescutelor sau le vand ca sa iasa un ban pe ceva ce le prisosea in casa?
E foarte frumoasa ceasca asta!Foarte finuta!
Sa ai o seara linistita!

Mihaela Petrescu spunea...

Frumoasa. Si mie imi place portelanul de Limoges.

Unknown spunea...

In general la astfel de targuri sunt oameni care au facut o afacere din "vechituri".

Corina spunea...

Poti gasi astfel de lucruri si pe site-ul Okazii, unde unele cescute separate au preturi destul de bune, deoarece au facut odata parte dintr-un serviciu.Gasesti acolo ttot felul, de portelan, ceramica, sticla.Poate te tenteaza.
Si mie imi plac mult cele de portelan fin.

Unknown spunea...

Multumesc!

Tasha spunea...

...uite ca am mai gasit pe cineva interesat de antichitati,la mine e deformatie profesionala fiind muzeograf...dar cand vad ca lucrurile de valoare sunt date pe bani de nimic,ma apuca mila...realizez ca cei care le vand nu le vand de buna voie...le vand pentru ca nevoile pecuniare ii obliga.

Corina spunea...

Nu e chiar asa, sa stii. In general, un set cana plus farfurie sau un trio, cum apar cateodata, sunt dde fapt piese din servicii descompletate.Asa, se vand totusi si piesele ramase descompletate, care altfel n-ar mai putea fi vandute.
De obicei cei ce se ocupa cu asta, nu sunt persoanele initiale, ci misiti.
Dar, daca iti doresti sa bei dintr-o ceasca de portelan fin, pictat manual, poti sa iti satisfaci placerea, cumparand-o ca pe un obiecct personal, ceasca mea.Desi, trebuie totusi sa ai ceva cunstinte in materie, sa nu dai cu banii de perete.De ex., firma Rosenthal a scos o gramada de seturi de duzina, facute pentru publicul larg, care, acum, sunt vandute la preturi mari.Ar trebui macar sa stii ce perioada e importanta in firma respectiv, sa cauti un catalog de stante sa recunosti putin , pentru ca uneori preturile sunt obraznice la ce se ofera, si nu iti dai seama.Chiar daca iti place ceva, nu-i bine sa fii pacalit.

Unknown spunea...

Corina ai mare dreptate! Am vazut o gramada de "facaturi" Oricum nu am ajuns sa dau averi pe canutele astea.

Corina spunea...

Cum? Iubindu-le.
Eu nu ma refeream la pasiunea ta, eu te inteleg, casa mea e mobilata si decorata numai cu obiecte vechi, de colectie.
Spuneam doar ca, dupa mine, ceea ce spunea Tasha e un pic nuantat.Pretul nu e chiar mic in comparatie cu ce e obiectul in sine, adica piesa din set descompletat.
Si te sfatuiam, daca tot ai stfel de pasiuni, sa studiezi putin, sa iei de exemplu un catalog de stante de pe net,cu marile firme de portelansi evolutia marcajului lor, aastfel poti sa-ti dai seama exact de perioada producerii obiectului, si mai ales, sa cunosti putin povestea canii respective macar in fabrica.